Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Δενδρόσπιτο με πίστα για σκέιτ και... τζακούζι



   Διαθέτει όλα τα κομφόρ και μαγευτική θέα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

  Τρία χρόνια αφότου εγκατέλειψε τη δουλειά του στη Νέα Υόρκη και μετακόμισε σε ένα βανάκι για να κάνει σερφ και κάμπινγκ στη Δυτική Ακτή, ο μπλόγκερ και φωτογράφος Foster Huntington αποφάσισε πως ήταν πια έτοιμος να αποκτήσει ένα σπίτι.

Δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι ένα οποιοδήποτε σπίτι, έτσι αποφάσισε να κατασκευάσει ένα εντυπωσιακό…

δεντρόσπιτο στην περιοχή Skamania County της πολιτείας της Ουάσινγκτον.

Ο Huntington άρχισε να φτιάχνει τα σχέδια για το Cinder Cone Treehouse την άνοιξη του 2014 και με τη βοήθεια φίλων αλλά και της μητέρας του τον Ιούνιο πέρασε στην κατασκευή του.

«Παλιοί και νέοι φίλοι πέρασαν από εδώ, έμειναν και δούλεψαν», έγραψε στο Kickstarter. «Κάποιοι από μας είμαστε επαγγελματίες ξυλουργοί, άλλοι μάθαμε στην πορεία».

Ο Huntington- που πλήρωνε τους φίλους του για τη δουλειά τους- χαρακτήρισε το δενδρόσπιτο «καλή εξέλιξη» σε σχέση με τα χρόνια που είχε περάσει στο βανάκι του.

Το πρότζεκτ κόστισε περίπου 170.000 δολάρια.

«Νιώθω πως είναι σημαντικό να ζει κανείς σε ένα μέρος το οποίο τον εμπνέει, αυτή την εποχή, την εποχή του ίντερνετ, μπορείς να δουλέψεις από οπουδήποτε», πρόσθεσε.

Το δενδρόσπιτο αποτελείται από δύο κατασκευές που η μία λειτουργεί ως εργαστήριο και η άλλη είναι ο χώρος όπου ο Huntington ζει- και διαθέτει ασφαλώς Wi-Fi και 4G ίντερνετ. Διαθέτει επίσης ανέσεις απρόσμενες- όπως το τζακούζι- αλλά και μία πίστα για σκέιτ!

«Αυτά είναι όσα μου χρειάζονται για να ζω, θα μπορούσα να είμαι εδώ ή στο Μανχάταν- είναι πολύ φτηνότερο να ζω εδώ για ό,τι κάνω», εξήγησε.

Ο Huntington κατέληξε στη Νέα Υόρκη καθώς τράβηξε την προσοχή μιας μεγάλης εταιρείας χάρη σε λογότυπο που είχε φτιάξει λόγω… πλήξης, ενώ σπούδαζε. Σύντομα αποφάσισε πως δεν του άρεσε να δουλεύει κλεισμένος σε ένα γραφείο 70 ώρες την ημέρα ενώ ήταν τόσο νέος.

Τότε έφτιαξε το blog, «The Burning House» κι αυτό ήταν το εισιτήριό του για τη ζωή στο δρόμο καθώς ο εκδοτικός οίκος HarperCollins του προπλήρωσε βιβλίο, ποσό με το οποίο αγόρασε το βαν του.

Ο Huntington κατέγραψε σε βίντεο την κατασκευή του δενδρόσπιτού του και πλέον συγκεντρώνει χρήματα μέσω Kickstarter για να γράψει ολόκληρο βιβλίο για το πώς ο ίδιος και οι φίλοι του τα κατάφεραν.

«Στόχος μου είναι να δείξω τη διαδικασία από το να ονειρεύεσαι κάτι σχεδόν ανέφικτο και το τελικό αποτέλεσμα ύστερα από χιλιάδες ώρες σκληρής δουλειάς- και όσα μεσολάβησαν», περιγράφει στην ιστοσελίδα, «ελπίζω το αποτέλεσμα να ξυπνά τη φαντασία του παιδιού που όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους και να πάρουν ιδέες για να υλοποιήσουν δικά τους σχέδια».

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο