Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Περί σημαίας



«Ορκίζομαι … Να υπερασπίζω, με πίστιν και αφοσίωσιν,
μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, τας Σημαίας.
Να μην τας εγκαταλείπω, μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ'αυτών…»
(Όρκος των εντασσομένων στις τάξεις του Στρατού/ Κανονισμός 20-1)

Του Κυριάκου Μανιάτη 

Μείζον θέμα προέκυψε από την ενέργεια τριών Ελλήνων να πάνε, την Παρασκευή 13/4/2018, με φουσκωτό σκάφος σε πέντε μικρές νησίδες του ανατολικού Αιγαίου και... 

 
 
 
 
να υψώσουν την ελληνική σημαία σε κάθε μια από αυτές. Μακρονήσι, Πρασονήσι, Πετροκάραβο, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, είναι αδιαμφισβήτητα ελληνικές νησίδες. Τη Δευτέρα 16/4/2018 ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η Τουρκία κατέβασε τη σημαία από το έδαφος της νησίδας θέτοντας σε συναγερμό τις ελληνικές αρχές, οι οποίες έψαχναν να διακριβώσουν τι έχει συμβεί. Στη συνέχεια, ο υπουργός εξωτερικών της γείτονος Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι την ελληνική σημαία την υπέστειλαν «Τούρκοι κομάντος» προκαλώντας μεγαλύτερο θέμα στην Ελλάδα, διότι αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωνόταν τότε θα έπρεπε εξ αντικειμένου να αναληφθεί δράση εναντίον των εισβολέων. Και όταν αναφέρεται δράση εννοείται πολεμική. Οι Τούρκοι επανήλθαν ισχυριζόμενοι πως ενημέρωσαν «κάθε βαθμίδα» της ελληνικής πλευράς για το γεγονός ζητώντας να κατεβεί η σημαία και αφού αυτό δεν έγινε το έκαναν μόνοι τους.

Αμέσως, εκ του αποκαλυφθέντος συμβάντος διαπιστώνονται τα εξής. Πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση για πολλοστή φορά αποκρύπτει από τους Έλληνες πολίτες γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σχετικά με την ιμπεριαλιστική συμπεριφορά της Τουρκίας. Δεύτερον, η ελληνική πολιτική εξουσία προτιμά να επιτίθεται στους Έλληνες πολίτες επειδή έπραξαν το αυτονόητο από το να αποτρέπει και να καταδικάζει την ιμπεριαλιστική πολιτεία της Τουρκίας. Και τρίτον, η πολιτική των γκρίζων ζωνών που συστηματικά προωθεί η Άγκυρα έχει μπολιάσει μεγάλη μερίδα του ελληνικού συστήματος εξουσίας.
Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι βγήκαν στα κανάλια και καυτηρίασαν την ενέργεια των τριών Ελλήνων να υψώσουν την ελληνική σημαία σε εθνικό έδαφος. Λησμονώντας έτσι ότι η ελληνική επικράτεια είναι ίδια απ’ άκρου εις άκρον της πατρίδας μας και ότι όπως έχει κάποιος το δικαίωμα να υψώσει σημαία στο κέντρο της Αθήνας, άλλο τόσο έχει το δικαίωμα να το πράξει στα Ίμια, στην Στρογγύλη, στην Παναγιά των Οινουσσών, στον Μικρό Ανθρωποφάγο και αλλού. Άλλωστε, υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας είναι να προστατεύει την εθνική κυριαρχία, καθώς και την διατήρηση της ελληνικής σημαίας επί του εθνικού εδάφους. Οποιαδήποτε αντίθετη άποψη σημαίνει ότι η ίδια η Ελλάδα αποδέχεται τις ιμπεριαλιστικές τουρκικές φαντασιώσεις.
Όσο αφορά τους υπουργούς που ξεσπάθωσαν εναντίον των τριών νέων να τους συστήσουμε να πάψουν να είναι δειλοί και να θυμηθούν όσα έλεγαν παλαιότερα. Τότε που διαβεβαίωναν σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας ότι μπορεί να τοποθετηθεί ελληνική σημαία στα Ίμια. Αυτή που μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετήσει.

Σ.σ. εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα να τοποθετήσω τη σημαία σε νησίδα του Αιγαίου με τη σκέψη ότι μπορεί να δυσκολέψω τις αρχές της πατρίδας μου. Όμως αυτό αποδεικνύει πόσο έχουμε δηλητηριαστεί από την εύστοχη τουρκική προπαγάνδα. Για αυτό αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους λεβέντες που πήγαν!      
  
infognomonpolitics.blogspot.gr