Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Μπαράζ ληστειών σε θέατρα της Αθήνας. Θύμα και ο Δημήτρης Μακαλιάς


Στο στόχαστρο σπείρας διαρρηκτών έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες τα θέατρα της Αθήνας, καθώς έχουν σημειωθεί 15 κλοπές και τέσσερις απόπειρες. Μάλιστα, μεταξύ των θυμάτων είναι και ο Δημήτρης Μακαλιάς, ο οποίος μίλησε για το δυσάρεστο συμβάν.

Οι...  

 
 
 
 
διαρρήξεις ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα, με το Γκάζι, τον Βοτανικό, τον Νέο Κόσμο και τα Εξάρχεια να είναι οι καλλιτεχνικές πιάτσες που έχουν μπει στο στόχαστρο. Vault, Eliart, Olvio, 104, Σύγχρονο, Σημείο, Αθηνά, Λύχνος Τέχνης Και Πολιτισμού, Νέο Ελληνικό Θέατρο, Άβατον, Θέατρο ΠΚ και Μυθωδία είναι τα, μέχρι στιγμής, θύματα των ληστών, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.

Οι δράστες «χτυπούν» τις πρώτες πρωινές ώρες και αποσπούν χρηματικά ποσά αλλά και τεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι πανάκριβος. Ενδεικτικά, από το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, το οποίο βρίσκεται στα Εξάρχεια, οι κλέφτες αποχώρησαν με το χρηματοκιβώτιο που περιείχε περίπου 3.500 ευρώ, ενώ από το ΠΚ, στον Νέο Κόσμο, πήραν 500 ευρώ και φωτογραφικές μηχανές αξίας χιλιάδων ευρώ.

«Παίρνουν τεχνικό εξοπλισμό. Παίρνουν υπολογιστές, παίρνουν μηχανήματα… Μας πήρανε και το χρηματοκιβώτιο ολόκληρο, το βγάλανε από τον τοίχο, όπου είχαμε δυστυχώς εισπράξεις εκείνης της ημέρας», είπε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή Tatiana Live, ο Δημήτρης Μακαλιάς, ιδιοκτήτης του θεάτρου Άβατον, προσθέτοντας πως οι δράστες μπήκαν στον χώρο σπάζοντας την κύρια είσοδο με τσιμεντόλιθους! «Δεν ξέρω αν είναι συμμορία, πάντως, βρίσκω κι εγώ αρκετά ύποπτο το ότι πολύ μαζικά, μέσα σε περίπου έναν μήνα, βλέπουμε μαζικές διαρρήξεις σε μικρά θέατρα. Είμαστε σχεδόν απροστάτευτοι, να σας είμαι ειλικρινής, είναι αρκετά δύσκολο. Στο Γκάζι βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση: κάθε βράδυ σπάνε αυτοκίνητα, γίνονται κλοπές, γίνονται διαρρήξεις, πολλές φορές έχουν σπάσει τα αυτοκίνητά μας», κατέληξε.