Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Το «πέτρινο σπίτι» με τους φημισμένους καταρράκτες - Εντυπωσιακές εικόνες στη Ζιμπάμπουε


Η αφρικανική χώρα ξεχωρίζει για τους φημισμένους καταρράκτες της, τα μεγάλα ποτάμια, με γνωστότερο το Ζαμβέζη και τον αρχαίο οικισμό της, το μοναδικό που βρέθηκε στην υποσαχάρια Αφρική.

Η...  

Ζιμπάμπουε βρίσκεται στη Νότια Αφρική και την εποχή της αποικιοκρατίας ονομαζόταν Νότια Ροδεσία και ήταν βρετανική αποικία.

Το όνομα Ζιμπάμπουε σημαίνει «πέτρινο σπίτι» λόγω των τεράστιων πέτρινων οικοδομημάτων που είναι ερείπια της αρχαίας πόλης της Μεγάλης Ζιμπάμπουε.

Στην πρωτεύουσα Χαράρε αξίζει να επισκεφθεί κανείς το δάσος Mukuvisi, το πάρκο με τα λιοντάρια και τα τσιτάχ, τον εθνικό βοτανικό κήπο, το πάρκο γλυπτικής Chapungu και το μουσείο της βασίλισσας Βικτωρίας.

Αποτελεί ιδανικό προορισμό για σαφάρι και τα κυριότερα αξιοθέατα της είναι οι καταρράκτες Βικτόρια, από τους μεγαλύτερους του κόσμου που βρίσκονται μεταξύ Ζάμπιας και Ζιμπάμπουε. Το νερό που εκτοξεύεται από τους καταρράκτες, μπορεί να φανεί ακόμη και από 50 χιλιόμετρα μακριά.

Άλλα γνωστά αξιοθέατα αποτελούν η Θέα του Κόσμου στους λόφους Μάτοπο, το φράγμα Καρίμπα και η πληθώρα των εθνικών πάρκων. 

Πληροφορίες - Φωτογραφίες  

Ζιμπάμπουε/ Αφρική

Διαφορά ώρας: -

Νόμισμα: Δολάριο (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1, 23 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 17 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ρώμης και Αντίς Αμπέμπα και 15 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βηρυτού και Αντίς Αμπέμπα.