Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος


Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις κοπής Βασιλόπιτας για τους προέδρους και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Ενοριακών Επιτροπών, τους ιεροψάλτες και τους νεωκόρους, τους εθελοντές των ιδρυμάτων και των φιλανθρωπικών δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Και οι δύο εκδηλώσεις είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και... 

η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών.

Το Σάββατο η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Αιγίνιο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι Ενορίες της Βόρειας Πιερίας, ενώ την Κυριακή ταυτόχρονα και στις δύο αίθουσες του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ», για τους συνεργάτες της Κατερίνης και των λοιπών γεωγραφικών διαμερισμάτων της Πιερίας.


Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι εθελοντές των ιδρυμάτων και των φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητρόπολης και συγκεκριμένα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, των Συσσιτίων «Ο Άρτος ο Επιούσιος», του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος», του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Ερυθρού Σταυρού, των Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, του καταστήματος ενδυμάτων, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου καθώς και τα μέλη των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων.


Στις εκδηλώσεις παρουσιάστηκε ένα σύντομο βίντεο με τίτλο:«Η Διακονία μας. Δράσεις Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς» πουαφορούσε το πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο επιβεβαιώνει τη χριστιανική αγάπη στη δύσκολη σημερινή εποχή όπου κυριαρχεί ο εγωισμός, η αδιαφορία για τον πλησίον και το ατομικό συμφέρον.  



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, μετά το πέρας της παρουσίασης, επεσήμανε τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Τοπικής Εκκλησίας που εκφράζεται μέσω της έμπρακτης και ανιδιοτελούς αγάπης, της φροντίδας και της πρόνοιας προς τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο. Παράλληλα, ευχήθηκε στα μέλη των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και των δομών κοινωνικού χαρακτήρα της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεχίσουν με την ίδια ζωντάνια, υπομονή και επιμονή, την ευγενή αποστολή στο έργο τους, «έργο προσφοράς και στήριξης, αλληλεγγύης και αγάπης προς όλους τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη στο νομό μας αλλά και ευρύτερα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.  



Τέλος, ευχαρίστησε τους ιερείς όλης της Ιεράς Μητροπόλεως για τους αγώνες τους οποίους καταβάλλουν για την πνευματική πρόοδο και την καλή λειτουργία των Ενοριών, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε ένα ευλογημένο, ειρηνικό και καρποφόρο έτος σε όλους.  



Την εκδήλωση της Κατερίνης πλαισίωσε μουσικά η Ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω», ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της γιορτής στο Αιγίνιο ανέλαβε η γυναικεία χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Θεοδώρας Κολινδρού.