Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Δελφίνι τρώει χταπόδι, το πληρώνει όμως με τη ζωή του! Το μαλάκιο κατάφερε να πνίξει το κήτος την ώρα που κατασπαραζόταν


Αυτό το γεύμα ήταν το τελευταίο για το δελφίνι, καθώς ο αντίπαλος αποδείχτηκε σκληρό καρύδι.

Δεν είχε ακούσει φαίνεται ποτέ τις παραινέσεις των ανθρώπινων μαμάδων στα παιδιά τους να μασούν καλά το φαγητό τους!

Ένα... 

 
 
 
 
 
 
 
δελφίνι του Ινδο-Ειρηνικού Ωκεανού προσπάθησε λοιπόν να καταπιεί ένα χταπόδι αμάσητο στα ανοιχτά των ακτών της Αυστραλίας, μόνο που το μαλάκιο, την ώρα που περνούσε από τον οισοφάγο του θαλάσσιου θηλαστικού, σφήνωσε τα πλοκάμια του, πνίγοντας έτσι το δελφίνι.

Και έπειτα από έρευνα 2,5 ετών, οι ερευνητές του Murdoch University μας λένε πια πως «είναι το πρώτο δελφίνι που πεθαίνει με αυτόν τον τρόπο». Αυτό έδειξε τουλάχιστον η νεκροψία, όπως είπε ο ερευνητής Nahiid Stephens στο «National Geographic»: «Ήταν πραγματικά τεράστιο το χταπόδι, το τραβούσα και το τραβούσα και σκεφτόμουν ‘‘Ω Θεέ μου, συνεχίζει να βγαίνει!’’. [Το δελφίνι] αποδείχτηκε εξαιρετικά άπληστο και σκέφτηκε ‘‘ξέρεις τι; Θα το καταπιώ ολόκληρο’’».



Κι όλο αυτό παρά το γεγονός ότι όπως μας λένε οι ερευνητές, η ανατομία των δελφινιών είναι τέτοια που τους επιτρέπει να καταπίνουν μεγαλύτερα ψάρια και να μπορούν να αναπνέουν ταυτοχρόνως.

Η νεκροψία έδειξε ωστόσο πως αυτό το χταπόδι πρόλαβε να βάλει το πλοκάμι του στον λάρυγγα του δελφινιού, μετατρέποντάς το από θύτη σε θύμα…