Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Πάει ο Παλιός ο Χρόνος...



Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς 2018, μετά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Καθιερωμένη Αρχιερατική Δοξολογία για την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, χοροστατούντος του Επιχωρίου Ποιμενάρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ και... 





πλειάδας Ιερωμένων και με παρουσία του Πιστού Λάού, Αρχόντων, εκπροσώπων όλων των τοπικών Αρχών .Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ευχήθηκε σε όλους "χρόνια πολλά, καλή χρονιά και το 2018 ευλογημένο, ειρηνικό, και δημιουργικό για την πατρίδα μας και όλον τον κόσμο".
Κατόπιν Τιμήσαμε, λαός και Αρχοντες, με την παρουσία μας την επίσημη τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, για τον ερχομό του Νέου Έτους στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, μετά από δημόσια ευγενική Πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κυρίας Σοφίας Μαυρίδου.
Η τελετή, στην κατάμεστη αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου της πρώην Νομαρχίας Νομού Πιερίας, με προσφώνηση της Οικοδέσποινας Σοφίας Μαυρίδου, η οποία ευχήθηκε το "Καλή Χρονιά", έκανε ανακοίνωση, έκπληξη, τιμής ένεκεν Βράβευσης των Ενστόλων της Πιερίας και του ΕΚΑΒ.


Κάλεσε τον παρόντα Σεβασμιώτατο ΄Αγιο Πιερίας, Μητροπολίτη κ. ΓΕΩΡΓΙΟ, να ευλογήσει και να κάνει την κοπή της βασιλόπιτας.
Ανταποκρινόμενο, ευμενώς ο Δεσπότης μας, ευχήθηκε πάλι "Χρόνια Πολλά" και όπως είπε είναι η ΠΡΩΤΗ Βασιλόπιτα που ευλογεί.
Σεβασμιώτατε να τις ..."χιλιάσετε".
Στην κοπή της πίτας, πλαισιώνονταν, εκ Δεξιών του από τον Ποιμένα της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, Αιδέσιμο κ. Γιάννη Υφαντίδη και εξ Αριστερών του, από την Οικοδέσποινα κυρία Σοφία Μαυρίδου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Τσιμήτρη και Στέφανο Μπιτόπουλο.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί για το "καλό" της Νέας Χρονιάς, απο τον Σεβασμιώτατο κ. ΓΕΩΡΓΙΟ, τον Αιδέσιμο κ. Ιωάννη Υφαντίδη, τη Βουλεύτρια και τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Νομού Πιερίας, κυρία Μπέττυ Σκούφα και Αστέριο Καστόρη, αντίστοιχα, (η παρακάτω σειρά ίσως να είναι διαφορετική), τον Δήμαρχο Δήμου Κατερίνης, φίλο, Σάββα Χιονίδη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κατερίνης Ηλία Χατζηχριστοδούλου, τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δίου Ολύμπου, φίλο, Σταύρο Χαρέλα, .............................. ..........................


Η κυρία Σοφία Μαυρίδου κάλεσε από βήματος , όποιος και όποια θέλει να έρθει στο μικρόφωνο να χαιρετήσει!!!
- Μη σας φαίνεται , αυτονόητο - έχω ιδίαν πείραν ,που κάποιοι << ανεγκέφαλοι >> , σου λένε , μου είπαν όχι σε επιθυμία μου να χαιρετήσω , αλλά ο ίδιος χαιτέτησα και τους προσφώνησα κανονικά , αλλά αυτοί με είχαν "αγνοήσει" - σε εξόδιο ακολουθια στη Βέροια , με ρώτησαν << σε καλέσαμε ?? >> , τους απάντησα , σε εξοδίους ακολουθίες δεν καλούνε , στα Ιερά μνημόσυνα καλούνε , αλλά θα έρθω << ακάλεστος >> , γιατί κατάγομαι από το Λιτόχωρο , που ο σχωρεμένος , μπαρμπά Νίκος Λάππας - παππούς του σημερινού Αντιδημάρχου , είχε πάει , ακάλεστος σε έναν γάμο στο Λιτόχωρο και μας άφησε τραγούδι << του Λάππα δεν ακάλεσαν....κι ου Λάππας πίγι ακάλιστους ...............
Συνεχίζουμε
Ακολούθησε η Βράβευση των Ενστόλων και του ΕΚΑΒ Πιερίας.
Βράβεύτηκαν
Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Αντιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας . συμπεριλαμβανομένης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.
Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νομού Πιερίας, Αστυνομικός Διευθυντής - αντίστοιχος του Συνταγματάρχη του Στρατού Ξηράς - Γεώργιος Τζήμας.
Ο Διοικητής της XXIV ΤΘ Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, Ταξίαρχος Ιωάννης Βασιλάκης - Την Βράβευση παρέλαβε ο εκπρόσωπός του στην τελετή, Υποδιοικητής της ΤΘ Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, Συνταγματάρχης ΠΖ , Χαράλαμπος Προδρόμου.
Η Υπεύθυνη του ΕΚΑΒ Πιερίας, Κυρία Δέσποινα Χαρίση.
Οι παραπάνω Υπηρεσίες, και πολλές άλλες, και τα Στελέχη τους, τιμήθηκαν για την προσφορά τους, την Υπευθυνότητα, την αμεσότητα, ( το να γίνεται κάτι άμεσα ), το ήθος, και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν σε μια δύσκολη χρονιά - 2017 - με πολλά επικίνδυνα περιστατικά.


Οι παραπάνω Βραβευθέντες , χαιρέτησαν την εκδήλωση.
Μοιράστηκε στον καθένα η βασιλόπιτα , το δε φλουρί << έπεσε >> , στον επανεκλεγέντα Πρόεδρο - του 97% - του Επιμελητηρίου Πιερίας , Ηλία Χατζηχριστοδούλου.
Στο φουαγιέ κεραστήκαμε για την Καλή Χρονιά.
ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ( ενδεικτικά και << αδέσποτα >> ) :
Πλήθος πολιτών
Όλοι οι παραπάνω αναφερθέντες και
Η πρώην Βουλευτής Πιερίας, Μαρία Μίχου.
Η Περιφερειακή Σύμβουλος Κυρία Μαρία Μαλλιάρα.
Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, Ιωάννης Κουρινιώτης.
Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, Ηλίας Τάπρας.
Ο πρώην Υπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος
Ο Νομάρχης της πρώην Νομαρχίας Πιερίας , Γιώργος Παπαστεργίου.
Αντιδήμαρχοι, Δήμου Δίου Ολύμπου, Ιωάννης Πούλιος, Σάκης Καλαϊτζής
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δίου Ολύμπου και Πρόεδρος του Αγροτικού
Συνεταιρισμού Καρίτσας, Διονύσης Φόλιος.
Η νέα Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης , Κυρία Ασημίνα Στρίμπα.
Η Δικηγόρος κυρία Ελένη Παπανικολάου.
Ο Δικηγόρος - Επιμελητής Ανηλίκων ε.τ. , πρωτεργάτης της Ιδρύσεως της
ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Δημήτριος Δημηνάς.
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μπέης.
Ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας
Δημήτρης Αδαμόπουλος.
Ο εν αποστρατεία Στρατηγός και Πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας ΛΙτοχώρου
΄΄ Ιωάννης Σακελλαρίδης ΄΄, Παναγιώτης Χρυσικός.
Ο Γιώργος ΄Ιτσιος.
Ο Γιώργος Κυριακίδης.΄
Ο Γιάννης Πεΐδης - Ε.Π.Ε.
Ο Τάκης Λεμονόπουλος.
Ο Ζήνων Σατραζέμης.
Δημοτικοί, Τοπικοί Σύμβουλοι.
Πρόεδροι και μέλη φορέων, συλλόγων και οργανώσεων..
Ο ταμίας ΣΠΕΚΟ - Γεωργικός Συνεταιρισμός Παραγωγής Επεξεργασίας Καπνών Ολύμπου.
Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί.
Ο συνεργάτης της κυρίας Μαυρίδου Δημήτρης Ρουκάς.
Ο Δήμαρχος του πρώην Δήμου Κορινού , Απόστολος Δημητρίου.
Δημοσιογράφοι.- Φωτορεπόρτερ.
Η κυρία Σμαρώ Γιαννούλη.
Ο γράφων, Γιώργος Γιαννουλόπουλος, Δάσκαλος - Προϊστάμενος του πρώην 6ου Γραφείου
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Κοινοτικός Σύμβουλος της πρώην Κοινότητας Αγγελοχωρίου Θεσσαλονίκης , πρώην μέλος του
Γενικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης - ΕΔΟΘ - .
πρώην μέλος του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Υπαίθρου Νομού Θεσσαλονίκης.
Και πολλοί άλλοι.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

Γιώργος Γιαννουλόπουλος.