Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Παραδοσιακές και Βυζαντινές μελωδίες των Χριστουγέννων θα παρουσιάσουν το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος


Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη) η κοινή χριστουγεννιάτικη γιορτή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» και του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, με τίτλο «Βυζαντινές και Παραδοσιακές Ωδές Δωδεκαημέρου» σε μουσική σύνθεση του Καθηγητή του Σχολείου κ. Ξάφη Νικολάου.

Στην... 

 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                                εορτή θα συμμετέχουν τα παιδιά της Ορχήστρας και Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου που υπόσχονται να δημιουργήσουν παραμυθένια ατμόσφαιρα, με μήνυμα σεβασμού στην μωσαϊκού τύπου μουσική μας παράδοση, καθώς και οι μαθητές της Χορωδίας της Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.

Η εκδήλωση θα εστιάσει στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Θα ακουστούν νοσταλγικοί ήχοι από παραδοσιακά κάλαντα από κάθε γεωγραφική γωνιά της Ελλάδας, ως τα πλούσια στολίδια και ηχοχρώματα της Πόλης και τα παράλια της Μ. Ασίας. Παραδοσιακά μουσικά αρώματα που συμπράττουν αρμονικά με την χριστουγεννιάτικη υμνολογία. Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ακολουθώντας την κατάνυξη των Άγιων Ημερών, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, για να νιώσουν όλοι ξανά παιδιά με καλοσύνη και αγάπη στην καρδιά.