Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικη συνταγή - Ρολό κοτόπουλο στήθος, γαλάκτωµα πατάτας & ταπιόκα µε άνηθο


 
Με το µαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος η γεύση αλλά και η διατροφική αξία των πιάτων μας απογειώνονται, κάτι που τα Nice ‘n’ easy αξιοποιούν στο έπακρο, προτείνοντας µας εκπνευσμένες συνταγές που όλοι μπορούν να φτιάξουν στο σπίτι τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ρολό κοτόπουλο στήθος µε προσούτο Ευρυτανίας, γαλάκτωµα πατάτας & ταπιόκα µε άνηθο

Άτομα: 4

Χρόνος προετοιµασίας: 65 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

4 τεµ. κοτόπουλο στήθος

100 γρ. προσούτο Ευρυτανίας

200 γρ. τυρί προβολόνε

500 γρ. πατάτες

200 ml γάλα

30 γρ. φρέσκο χρένο

100 γρ. κόκκους ταπιόκα

1 µατσάκι άνηθο

100 ml ηλιέλαιο

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουµε το κοτόπουλο κατά µήκος από την κάτω µεριά και χαράζουµε σιγά σιγά και από τις δύο πλευρές αργά. Απλώνουµε µια µεµβράνη και χτυπάµε µε τον µπάτη µέχρι να ανοίξει καλά. Κόβουµε σε µπαστούνια το προβολόνε, γεµίζουµε το κοτόπουλο, αλατίζουµε και τυλίγουµε βάζοντας εξωτερικά το προσούτο. Ψήνουµε στο φούρνο στους 160°C για 35 λεπτά.

Για το γαλάκτωµα: Βράζουµε τις πατάτες και, µόλις είναι έτοιµες, τις περνάµε από σήτα. Στη συνέχεια αναµειγνύουµε σε µια κατσαρόλα µε το γάλα και το φρεσκοτριµµένο χρένο, αλατίζουµε και ελέγχουµε να έχει υδαρή υφή.

Για την ταπιόκα: Βράζουµε σε αναλογία 1 µέρος ταπιόκα – 4 µέρη νερό, στραγγίζουµε και κρυώνουµε µε κρύο νερό. Σε βραστό νερό ζεµατάµε τον άνηθο για 1 λεπτό και παγώνουµε σε κρύο νερό. Βάζουµε στο µίξερ τον άνηθο και το ηλιέλαιο και χτυπάµε για 20 λεπτά, σουρώνουµε και αναµειγνύουµε µε την ταπιόκα. Σερβίρουµε τοποθετώντας σε ένα πιάτο τον πουρέ, το κοτόπουλο και περιχύνουµε µε την ταπιόκα.

Το μαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, σε τρεις συσκευασίες: Ολόκληρο, φιλέτο στήθος και φιλέτο μπούτι.