Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ



Φανή Πατρή
Γιατρός-Πολιτικό στέλεχος ΝΔ

Πρωτοφανής υπήρξε η προσέλευση και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών, απ' όλους τους πολιτικούς χώρους στο προσυνέδριο της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη για το "Νέο Πατριωτισμό". Η ευρεία συμμετοχή των πολιτών είναι μια ακόμη ισχυρή απόδειξη, ότι αναζητούμε μια νέα πυξίδα επιβίωσης. Ένα νέο πάθος για την Ελλάδα!

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ.Κ.Μητσοτάκης άνοιξε τη θεματολογία του 7ου προσυνεδρίου τονίζοντας,ότι ο νέος πατριωτισμός έχει διάσταση εθνική. Είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ στη χώρα μας, διότι...  






δεν έχει μόνο γεωπολιτικά, αλλά έχει και σημαντικά αξιακά χαρακτηριστικά.

Ένα νέος πατριωτισμός στην ευρωπαϊκή και εξωτερική πολιτική, στην εθνική άμυνα και στον πολιτισμό. Ένας νέος πατριωτισμός που θα καθιστά τη χώρα μας δυνατή και περήφανη. Όχι ουραγό και επαίτη.

Ευρωπαϊκή και εξωτερική πολιτική: Ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή Ευρώπη. Αυτή είναι η κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας,η οποία περικλείει

Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική: Η Ελλάδα είναι εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης και οφείλουμε να φυλάττουμε τα σύνορά μας με αποτελεσματικότητα. Είναι δική μας ευθύνη, αλλά και της Ευρώπης ταυτόχρονα. Δαπανάμε άνω του 2% του Α.Ε.Π. για την άμυνά μας, πάρα τις δυσκολίες που βιώνουμε. Αυτές οι επενδύσεις στην άμυνα, όσο περισσότερο εντάσσονται σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, τόσο αυξάνεται και η δική μας διαπραγματευτική δύναμη.

Ενεργειακός κόμβος: Η συζήτηση για την ενιαία αγορά ενέργειας αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο. H Ελλάδα,πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Ισχυρή περιφερειακή δύναμη. Η Πατρίδα μας πρέπει να ξαναβρεί το ρόλο της ως Περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια και να ασκήσει μία ενεργή και αποτελεσματική βαλκανική πολιτική.

Εθνική Άμυνα: Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να γίνουν μικρότερες, καλύτερες και πιο αποτελεσματικές. Αυτό θα το καταφέρουμε μέσα από τη διεύρυνση των ευρωπαϊκών, αλλά και των άλλων συμμαχιών μας, υπογράφοντας μακροχρόνιες συμφωνίες. Για να μπορέσει η Ελλάδα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, πρέπει να ενισχύσουμε και την αμυντική μας βιομηχανία,εξασφαλίζοντας συμπαραγωγές σε καινούργια οπλικά συστήματα και ουσιαστική αναβάθμιση στον κυβερνοχώρο. Αναβάθμιση, επίσης και της στρατιωτικής θητείας, που θα δίνει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να μπορούν να αποκτούν δεξιότητες και πιστοποίηση, τα οποία θα τους είναι χρήσιμα στη μετέπειτα πορεία τους.

Πολιτισμός: Ο πολιτισμός είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον πολιτισμό μας από μια τελείως διαφορετική οπτική γωνία. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένας πόλος προσέλκυσης επισκεπτών όλο το χρόνο. Ακόμη, δεν πρέπει να φοβηθούμε τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, όπου αυτή είναι απαραίτητη. Να αξιοποιήσουμε τον πολιτισμό μας, ως ένα διπλωματικό εργαλείο για την προώθηση της εικόνας της χώρα μας.

Ο στόχος είναι ένας νέος πατριωτισμός που θα έχει στο επίκεντρο του τον άνθρωπο και την καθημερινότητα του. Τον πολίτη και την ενεργό συμμετοχή του στα κοινά. Τις αλλαγές στη δομή του Κράτους και τις μεταρρυθμίσεις. Τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Θα στηρίζεται στην αλήθεια και στην ευθύνη.΄Ενα νέο πατριωτισμό, που θα γεννηθεί μέσα από μια πλατιά κοινωνική συμμαχία.

Ολοκληρώντας το πρόγραμμα του, ο Πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι: Η χώρα μας κατάφερε και μεγαλούργησε όταν υπήρχε σχέδιο, όραμα,στιβαρή ηγεσία και αποφασιστικότητα. Κυρίως όμως, όταν υπήρχε εθνική ενότητα. Και παρά την προσπάθεια κάποιων να διχάσουν συστηματικά την ελληνική κοινωνία, να χωρίσουν τους Έλληνες σε αριστερούς, δεξιούς, πλούσιους ή φτωχούς ή οποιονδήποτε άλλο τεχνικό διχασμό μπορούν κάποιοι να φανταστούν, χρέος μας είναι να το αποκρούσουμε.

"Ο ιερός τη πατρίδος έρως εμφωλεύει εις την καρδίαν, και η καρδία δεν γηράσκει ποτέ."

Η καρδιά του Έλληνα μπορεί να τα καταφέρει.

Για την Πατρίδα! Για την Ελλάδα που μας αξίζει!

Φανή Πατρή
Γιατρός-Πολιτικό στέλεχος ΝΔ