Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Η πόλη των Αψβούργων με την μποέμ καρδιά - Παραμυθένια ατμόσφαιρα στη Βιέννη


Παραμυθένια και αυτοκρατορική, η Βιέννη στέκεται μεγαλόπρεπη στους αιώνες στις όχθες του Δούναβη.

Οι... 

 
 
 
 
 
 
 
λαμπερές της πλατείες, τα εντυπωσιακά παλάτια, τα ιστορικά μνημεία και οι μπαρόκ κήποι κλέβουν τις καρδιές των ταξιδιωτών.

Η αυστριακή πρωτεύουσα βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και αποτελεί αγαπημένο προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου, ωστόσο ο ιδιαίτερος στολισμός της πόλης στις γιορτές εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους.

Αυτή είναι η πόλη όπου έδρασαν οι κορυφαίοι της κλασικής μουσικής, όπως ο Μπετόβεν, ο Στράους και ο Μότσαρτ και αξίζει να ξεκινήσει κανείς την περιήγηση από το ιστορικό της κέντρο, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η βαφτισμένης οδός των καλλιτεχνών Kärntner Strasse και ο πεζόδρομος Κοhlmarkt, με τους αμαξάδες δίνουν μια νοσταλγική νότα.

Το επίχρυσο άγαλμα του Γιόχαν Στράους βρίσκεται στο Πάρκο της Πόλης Stadtpark ενώ στα μεγαλόπρεπα κτίρια της Κρατικής Όπερας και στην Εθνική Βιβλιοθήκη ζωντανεύει η ατμόσφαιρα της αυτοκρατορικής εποχής.

Η εντυπωσιακή εκκλησία Φωτιφκίρχε και τα ανάκτορα του Hofburg, φαντασμαγορικά φωτισμένα τη νύχτα μαγεύουν τους επισκέπτες.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Βιέννη / Αυστρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 3 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.