Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη των Φιλίππων


Επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 θα τελεστεί από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου. Η επίσημη ανακοίνωση της Εκκλησίας των Φιλίππων αναφέρει αναλυτικά:

Με... 

 
 
 
ιδιαίτερη χαρά και πνευματική αγαλλίαση από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται ότι, ψήφοις κανονικαίς των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, Μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, νέος Μητροπολίτης της χηρευούσης Ιεράς Αποστολικής Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου εξελέγη ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτης κ. Στέφανος Τόλιος, εις διαδοχήν του μακαριστού και επί τεσσαράκοντα και τρία έτη διαποιμάναντος την Ιεράν Μητρόπολιν Μητροπολίτου Προκοπίου.


Η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου νέου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και πλειάδα Σεβ. Μητροπολιτών την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου