Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Μυστικές θέσεις κρυμμένες σε γνωστά αξιοθέατα

 
Διάσημα αξιοθέατα στον κόσμο κρύβουν μυστικά που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Μια περιήγηση σε μερικά από τα μεγαλύτερα του κόσμου για να δούμε τι κρύβουν πέρα από αυτά που μπορούμε να δούμε με μια πρώτη ματιά…

 
 
 
 
 
1. Το ιδιωτικό διαμέρισμα του Gustav Eiffel, Παρίσι, Γαλλία 



Στον τρίτο όροφο του Πύργου του Άιφελ υπάρχει ένα διαμέρισμα που ανήκε στον Eiffel, όπου εκεί υποδεχόταν καλούς φίλους και επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένου του Thomas Edison. Σήμερα η αίθουσα που οι δυο τους βρίσκονταν είναι ανοιχτή στο κοινό.

2. Το άδειο κτήριο στην Times Square, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 



Παρά το γεγονός ότι δίνει στους ιδιοκτήτες του περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο κτήριο One Times Square, εκτός από εγκαταλειμμένα γραφεία και ένα φαρμακείο στο ισόγειο. Η εταιρεία που κατείχε το κτήριο κήρυξε πτώχευση το 1992 και στη συνέχεια πωλήθηκε σε διαφημιστική εταιρεία. Από τότε, το One Times Square δεν είναι παρά μια γιγαντιαία πινακίδα με οθόνες.

3. Σταθμός Μετρό Δημαρχείου, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ



Ο σταθμός του Δημαρχείου του Μετρό της Νέας Υόρκης λειτούργησε από το 1904 έως το 1945 και έκλεισε λόγω των νέων αμαξοστοιχιών που ήταν πολύ μεγαλύτερες για να κάνουν μια τέτοια απότομη στροφή στη σήραγγα.

4. Mount Rushmore και ο μυστικός του θάλαμος, ΗΠΑ



Εκτός από τους τέσσερις προέδρους που έχουν κατασκευαστεί στα βράχια, το Mount Rushmore έχει το δικό του μυστικό δωμάτιο. Στο εσωτερικό, που κρύβεται πίσω από ένα τεράστιο κομμάτι γρανίτη, υπάρχουν τα σημαντικότερα έγγραφα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας.

5. Φυλακή στο Παλάτι των Δόγηδων, Βενετία, Ιταλία



Κάτω από το παλάτι των Βενετών Δόγηδων υπάρχει η φυλακή Piombi, που κάποτε έμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα ο διαβόητος Giacomo Casanova. Μάλιστα ήταν το μοναδικό άτομο που δραπέτευσε από αυτήν στην 400χρονη ιστορία της. Η ύπαρξη της φυλακής είναι στην πραγματικότητα αρκετά γνωστή, αλλά μια επίσκεψη σε αυτήν δεν περιλαμβάνεται στην τυποποιημένη περιήγηση στο παλάτι.

6. Οι σήραγγες κάτω από το Las Vegas Strip, Λας Βέγκας, ΗΠΑ 



Ένα μεγάλο σύστημα σηράγγων κάτω από τον κεντρικό δρόμο του Λας Βέγκας φιλοξενεί αρκετές εκατοντάδες αστέγους. Το μέρος εδώ είναι εντελώς σκοτεινό, αλλά με έναν φακό μπορεί κάποιος να δει ολοφάνερα σημάδια της ανθρώπινης παρουσίας: έπιπλα, ρούχα και άλλα καθημερινά αντικείμενα.

7. 103ος όροφος του Empire State Building, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ



Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει πλατφόρμα παρατήρησης στον 102 όροφο του κτηρίου. Ωστόσο, η θέα από τον 103ο όροφο, όπου υπάρχει ένα μικρό δωμάτιο με χαμηλό μπαλκόνι, είναι φανταστική αλλά μόνο για τους VIP και το προσωπικό.

8. Το μπάνιο του Καρδινάλιου Bibbiena, Παπικά Διαμερίσματα, Βατικανό



Ένα μπάνιο διακοσμημένο από τον Raphael Santi και τους μαθητές του το 1516 αποτελεί μέρος των διαμερισμάτων του Καρδινάλιου Bibbiena. Η είσοδος στο μπάνιο βρίσκεται στην πρώην κρεβατοκάμαρα του Καρδινάλιου, όπου σήμερα ο πάπας πραγματοποιεί συναντήσεις με ηγέτες του κόσμου.

9. Πλατφόρμα επιφυλακής στο Άγαλμα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 



Μέχρι το 1916, υπήρχε μια σκάλα που οδηγούσε στο μπαλκόνι μέσα στη φλόγα που κρατούσε το άγαλμα. Αλλά εκείνο το έτος, η φλόγα υπέστη ζημιά από μια έκρηξη, και οι τουρίστες αποκλείστηκαν για πάντα. Η αίθουσα είναι κλειστή για το κοινό, παρόλο που η φλόγα έχει αντικατασταθεί από μια νέα το 1986.