Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων ενάντια στο κλείσιμο της αερογέφυρας για ενισχυτικές εργασίες που επιχειρεί η εταιρία "αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε" μέσα στην τουριστική περίοδο πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο δημαρχείο του Κορινού μετά από κάλεσμα που απηύθυνε την ίδια μέρα με... 




κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο η συντονιστική επιτροπή με την ένδειξη "Επαγγελματίες - Καταστηματάρχες - Ξενοδόχοι - Τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς - Κάτοικοι Κορινού". Μέσα σε λίγες ώρες μετά το κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής κάτοικοι του Κορινού κατέκλυσαν την αίθουσα του δημαρχείου, προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν, για να μην πραγματοποιηθούν οι εργασίες της εταιρίας στην αερογέφυρα μέσα στο καλοκαίρι, κάτι που θα απέκλειε την πρόσβαση στον Κορινό και θα έπληγε σοβαρά την τοπική οικονομία, αλλά οι εργασίες να πάρουν παράταση για τον Σεπτέμβριο.
Οι συγκεντρωθέντες ήταν εξοργισμένοι με την απόφαση της εταιρίας, αλλά και με την κυβέρνηση και τους πολιτικούς παράγοντες της Πιερίας και η φράση που επικρατούσε στην συνάντηση ήταν "μας έχουν γραμμένους". 

Στην συγκέντρωση μεταξύ άλλων κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις για τον τρόπο αντίδρασης του λαού του Κορινού, προκειμένου η εταιρία να μην προβεί στο κλείσιμο της αερογέφυρας μέσα στο καλοκαίρι. Μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν ήταν του κ. Ζαχαρία Μπαρέ, ο οποίος ζήτησε δυναμικές κινητοποιήσεις όλων των Κορινιώτων για την προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να ματαιωθούν τα σχέδια της εταιρίας και κάλεσε σε λαϊκή παρέμβαση διαμαρτυρίας στην αερογέφυρα. Ο κ. Δημήτρης Δένης ζήτησε σωστή σήμανση και παραίτηση των τοπικών συμβούλων του Κορινού ως μέσο πίεσης, ώστε να ματαιώσει η εταιρία τις εργασίες μέσα στο καλοκαίρι.
Ο κ. Νικοπολίδης πρότεινε επίσης δυναμικές κινητοποιήσεις, ως μόνη λύση, και η πρότασή του ήταν να κινητοποιηθούν όλοι οι Κορινιώτες στην αερογέφυρα και με τρακτέρ να κλείσουν τους δρόμους.
Ο κ. Παππάς ζήτησε την άμεση σύσταση αγωνιστικής επιτροπής για τον καλύτερο συντονισμό των αντιδράσεων.
Το συμπέρασμα της χθεσινής συγκέντρωσης είναι ότι ο λαός του Κορινού είναι εξοργισμένος και αγανακτισμένος, αλλά και αποφασισμένος να μην επιτρέψει στην εταιρία να κλείσει την αερογέφυρα μέσα στο καλοκαίρι και να επιφέρει πλήγμα στην τοπική οικονομία, αλλά να αναβάλει τις εργασίες ενίσχυσης της αερογέφυρας για τον Σεπτέμβριο.
Σήμερα αναμένεται νέα συγκέντρωση των κατοίκων.