Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Αγωνιούν οι συνταξιούχοι: Χάνουν έως και το 30% των αποδοχών τους με την κατάργηση των επιδομάτων


Σοκάρουν τα νέα ποσά που θα χάσουν οι απόμαχοι της δουλειάς, μετά το «ψαλίδισμα» που θα εφαρμοστεί από 1/1/2019 στα επιδόματα που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, και τα οποία «ενσωματώνονται» ουσιαστικά στο τελικό ποσό της σύνταξής τους.

Αυτό θα πει Μνημόνιο-«οδοστρωτήρας»… 

Το νέο Μνημόνιο, το λεγόμενο τέταρτο Μνημόνιο είναι δυσάρεστα αποκαλυπτικό. Οι μειώσεις που επιφέρει δεν επηρεάζουν μόνο μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, αλλά για άλλη μία φορά θέτει σε εφαρμογή μέτρα που θα επιφέρουν την «οικονομική καταδίκη» των συνταξιούχων -και πόσω μάλλον των χαμηλοσυνταξιούχων-.

Οι απόμαχοι της δουλειάς που από το 2010 έχουν έρθει αντιμέτωποι με καταιγιστικές μειώσεις στις συντάξεις τους, δεν αναμένεται να χάσουν μόνο ένα μεγάλο κομμάτι της προσωπικής τους διαφοράς (έως 18%), και μια για πάντα το ΕΚΑΣ τους, αλλά αυτό που θα «σημαδέψει» τις αποδοχές τους και θα «κοστίσει» στις συντάξεις τους είναι το «πετσόκομμα» που προβλέπεται από την 1η Ιανουαρίου του 2019 στα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα συζύγου για όλα τα Ταμεία, αλλά και των τέκνων που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου (πολιτικοί, ένστολοι, και ειδικών μισθολογίων), τα οποία και βάζουν την οριστική «ταφόπλακα» στις αποδοχές τους με περικοπές που αγγίζουν και το 30%. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της γραμματείας πρόνοιας το ύψος των παρεχόμενων επιδομάτων είναι από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε.!

Από την 1η/1/2019 καταργούνται οικο­γενειακά επιδόματα συζύγου και τέ­κνων, ακόμη και παιδιών με αναπηρία! Αυτά τα επιδόματα δεν αποτελούν κομμάτι τηςπροσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν πρόκειται να επανυπολογιστούν μαζί με τις συντάξεις, αλλά τα επιδόματα θα επανυπολογιστούν μόνα τους. Δηλαδή ξεχωριστά! Έτσι, όσες παλιές συντάξεις συμπεριλαμβάνουν και επίδομα συζύγου ή επίδομα παιδιού θα επανυπολογιστούν ξεχωριστά από τα επιδόματα, και η όποια μείωση προκύψει θα υπολογιστεί στην επανυπολογιζόμενη σύνταξη.

Ουσιαστικά η οικογενειακή παροχή των συνταξιούχων Δημοσίου και το επίδομα συζύγου του ιδιωτικού τομέα καταργούνται από 1/1/2019 και στο εξής θα πληρώνονται με εισοδηματικά κριτήρια από τον ΟΓΑ.
Η κυβέρνηση δίνει «τέλος» στα επιδόματα!

Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι τις 12/5/2016 θα πρέπει να ξεχάσουν μία για πάντα όσα επιδόματα ήξεραν μέχρι χθες. Περισσότεροι από 240.000 συνταξιούχοι Δημοσίου θα έχουν απώλεια επιδόματος συζύγου, άλλοι 90.000 θα έχουν απώλεια και του επιδόματος τέκνων και πάνω από 480.000 συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τραπεζών και ΟΓΑ θα χάσουν από το επίδομα συζύγου. Με λίγα λόγια, οι περικοπές που καταφτάνουν με την προσωπική διαφορά θα προστεθούν μαζί με την κατάργηση επιδομάτων και το συνολικό ποσοστό απώλειας μηνιαίου εισοδήματος φτάνει και το 30%- σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να ξεπεράσει ακόμη και αυτό το ποσοστό-.

Ποιοι «στοχοποιούνται»

  1. Στρατιωτικοί που εξαιτίας των χαμηλών ορίων συνταξιοδότησης λαμβάνουν επίδομα συζύγου και επίδομα παιδιού
  2. Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από το Δημόσιο προ του Οκτωβρίου του 2011– ΑΥτοί χάνουν το επίδομα συζύγου
  3. Συνταξιούχοι γονείς του Δημοσίου με ανάπηρα παιδιά– Χάνουν το επίδομα τέκνου
  4. Συνταξιούχοι μητέρες ανηλίκων (Δημοσίου)- Χάνουν για πάντα το επίδομα

Newsbomb.gr