Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Κίεβο, ρετρό γοητεία μιας άλλης εποχής - Γνωρίστε την πόλη των Χρυσών Τρούλων στην Ουκρανία

 
Νωχελικά απλωμένη στη ράχη ενός κατάφυτου λόφου που φτάνει μέχρι τις όχθες του ποταμού Δνείπερου, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας συνδυάζει ιδανικά τη μποέμ της ατμόσφαιρα με την αριστοκρατική της αρχιτεκτονική.

Σύμφωνα με... 
 

 
 
 
 
 
τη λαϊκή παράδοση τρία αδέλφια ήταν οι ιδρυτές του Κιέβου, που ο καθένας έκτισε τον δικό του οικισμό σε διαφορετικό λόφο.

Η μικρή πόλη που προέκυψε με το πέρασμα του χρόνου και την ένωση των τριών οικισμών, πήρε το όνομα του Κίε, του μεγαλύτερου αδελφού.

Με πλούσια ιστορία, καταπράσινα πάρκα και αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα το Κίεβο γοητεύει τον επισκέπτη με την πολιτιστική του λάμψη.

Οι μπαρόκ εκκλησίες που προβάλλουν μέσα από τις καστανιές, υπογραμμίζουν την πλούσια θρησκευτική κληρονομιά του Κιέβου, με το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας με τους χρυσούς τρούλους να κυριαρχεί. Χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα ρωσικής αρχιτεκτονικής, ενώ στις υπόγειες κατακόμβες του υπάρχουν σκηνώματα αγίων.

Αξίζει ακόμη να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας του 11ου αιώνα που συγκαταλέγεται στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO καθώς και τον μπαρόκ Άγιο Ανδρέα.

Ξεκινώντας την περιήγησή σας από την Άνω παλαιά πόλη, θα βρεθείτε στη Χρυσή Πύλη, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Στην Κάτω πόλη θα περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια και στα όμορφα πάρκα και θα γνωρίσετε την ουκρανική κουζίνα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της περιοχής.

Η πλατεία Ανεξαρτησίας αποτελεί την κεντρικότερη και πιο πολυσύχναστη πλατεία της πόλης ενώ στην πλακόστρωτη οδό Adriyinsky Uzviz θα πετύχετε υπαίθριες εκδηλώσεις και μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

Περιπλανηθείτε στο Πάρκο της Αιώνιας Δόξας με τη Φλόγα της Μνήμης, στις πλατείες Kontraktova και Poshtova και στο μπαρόκ παλάτι Mariyinsky και δείτε από κοντά το άγαλμα του διάσημου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ.

Επισκεφθείτε ακόμη το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στην περιοχή Pechersk, ένα μουσείο αφιερωμένο στον ουκρανικό αγώνα ενάντια στις ναζιστικές θηριωδίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Κίεβο / Ουκρανία

Διαφορά ώρας: -

Νόμισμα: Γρίβνα Ουκρανίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 28.99 Γρίβνα)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 2 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.