Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πολεμική Αεροπορία: Οι ημερομηνίες κατάταξης με την Γ ΕΣΣΟ 2017


Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας καλούνται οι υπόχρεοι με την Γ ΕΣΣΟ 2017 για κατάταξη στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας τους στρατεύσιμους που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τετάρτης (Ι/1 έως Ι/4).

Σύμφωνα με...
 
 
 
 
 
την απόφαση κατάταξη τους Γενικού Επιτελείου Πολεμικής Αεροπορίας καλούνται οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2019 (γεννημένοι το έτος 1998), που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών: Αττικής (ΣΥ Ανατολικής Αττικής), Θεσσαλονίκης (ΣΥ Θεσσαλονίκης), Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας (ΣΥ Δυτικής Ελλάδας).

Επίσης το ΓΕΑ καλεί τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1994 έως και 2018 (γεννημένοι το 1973 έως και το 1997) από όλους τους Νομούς, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2017 έως και 28 Φεβρουαρίου 2017, τους στρατεύσιμους των κλάσεων που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Μαρτίου 2017 έως και 30 Απριλίου 2017 αλλά και τους τους στρατεύσιμους και ανυπότακτους των παραπάνω κλάσεων, που κλήθηκαν με προηγούμενες ΕΣΣΟ και για λόγους υγείας μετατοπίσθηκε η ημερομηνία κατάταξής τους.

Επίσης με την Γ ΕΣΣΟ 2017 το ΓΕΑ καλεί:

– Τους στρατεύσιμους που υπέβαλαν δικαιολογητικά για να καταταχθούν ως πρότακτοι οπλίτε. Οι παραπάνω έχουν δικαίωμα να ανακαλούν οποτεδήποτε τα δικαιολογητικά ή να μην κατατάσσονται, χωρίς να υπέχουν συνέπειες. – Τους στρατεύσιμους που θα τύχουν αναβολής κατάταξης επειδή νοσηλεύονται

– Τους στρατεύσιμους, που με διαταγές της Διεύθυνσης Στρατολογίας (ΔΒ4) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, εκτός των παραπάνω κατηγοριών, εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στην 2017 Γ’/ΕΣΣΟ για διάφορους λόγους (υπηρεσιακές ανάγκες, ικανοποίηση αιτημάτων στρατευσίμων, κλπ).

– Τους στρατεύσιμους που με διαταγές της Διεύθυνσης Β4 του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας μεταφέρθηκαν από άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολεμική Αεροπορία.

– Τους μονίμους κατοίκους εξωτερικού, εφόσον υποβάλουν αίτηση για αρχική κατάταξη τμηματικής εκπλήρωσης της θητείας τους ενώ όσοι ανήκουν στις κλάσεις που προέρχονται από την κατηγορία των ανυπότακτων, των οποίων το αδίκημα της ανυποταξίας διακόπτεται, (εκτός αυτών που μετά τη σύλληψή τους επακολουθεί προσωρινή κράτηση στις Στρατιωτικές Φυλακές), έως την προηγούμενη της ημερομηνίας κατάταξης των υπολοίπων προσκαλούμενων από τον ίδιο Νομό.

– Τους στρατεύσιμους και ανυπότακτους που παραπέμφθηκαν στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή και κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) μέχρι και τετάρτης (Ι/4).

– Τους αναφερόμενους στην υποπαράγραφο 1ι, που από την έκδοση της παρούσας έως την έκδοση της ΕΔΥΕΘΑ πρόσκλησης της επόμενης ΕΣΣΟ, συλλαμβάνονται και διατάσσεται η προσωρινή τους κράτηση σε Στρατιωτικές Φυλακές.

– Τους στρατεύσιμους των οποίων το αίτημα αναβολής κατάταξης για κοινωνικούς λόγους απορρίφθηκε από την αρμόδια Διοίκηση Στρατολογικών Υπηρεσιών.

– Τους στρατεύσιμους και ανυπότακτους που επιθυμούν να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ, από 15 Μαΐου 2017 έως και την προηγούμενη της 1ης ημέρας κατάταξης της 2017 Δ’/ΕΣΣΟ.

Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται ως εξής:

α. Η 8 Μαΐου 2017, για τους στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

β. Η 15 Μαΐου 2017, για τους λοιπούς στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών.

γ. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι της υποπαραγράφου 1 δ, κατατάσσονται εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη λήξη της μετατόπισής τους. Για τους κατατασσόμενους αργότερα από την καθοριζόμενη για την κατηγορία τους ημερομηνία και μέχρι 15 Μαΐου 2017, εγκρίνεται να γίνονται δεκτοί ως εκπρόθεσμοι, υπέχοντας μηνιαία πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση.