Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Αναβλήθηκε η δίκη Κουρτάκη – Τζένου - Στις 13 Ιανουαρίου θα δικαστούν οι δύο δημοσιογράφοι μετά από μήνυση του Καμμένου



Στις 13 Ιανουαρίου θα περάσουν και πάλι το κατώφλι της Ευελπίδων ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Παναγιώτης Τζένος προκειμένου να δικαστούν ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το... 

 
 
 
 
 
δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των δυο κατηγορουμένων και ανέβαλε τη δίκη για την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους ενώ παράλληλα ήρε την κράτηση τους.

Οι δυο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο μετά από μήνυση του υπουργού Άμυνας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Οι δικηγόροι του κ. Καμμένου δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής για ηθική βλάβη στη δίκη.

Ο Παναγιώτης Τζένος σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο μίλησε για «μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου» κάνοντας λόγο για «πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν».

«Ο υπουργός επιστράτευσε μια ομάδα 25 αστυνομικών. Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την πρωτοχρονιά στις Άλπεις τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές; Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο "Ελευθερία του Τύπου" δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα Καμμένου να ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους.

Η ελευθερία του τύπου θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι θα περάσει».

Υπενθυμίζεται ότι στην μήνυση του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εγκαλεί τους δυο δημοσιογράφους καθώς, όπως υποστηρίζει, επιτέθηκαν στον ίδιο, μέσω του ανήλικου παιδιού του, από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» προκειμένου να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης που αποδίδει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στους υπευθύνους του ομίλου “Παραπολιτικά”.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρετή Σκαφίδα η οποία έχει εντολή να διακριβώσει την βασιμότητα όσων εκθέτει στην μήνυση του ο υπουργός σε βάρος των δύο δημοσιογράφων και να αποφανθεί αν έχουν διαπράξει το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης .