Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Σε λίγες ώρες θα τον εκτελέσουν: Η αντίστροφη μέτρηση και η ιστορία

 
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον θανατοποινίτη William Sallie ο οποίος πρόκειται να εκτελεστεί σε λιγότερο από 10 ώρες, με θανατηφόρα ένεση. Το... 
 
 
 
 
   
  

 
 
 
 
site themarshallproject.org έχει φτιάξει μια σελίδα που δείχνει το ρολόι να μετρά αντίστροφα για τον καταδικασμένο σε θάνατο Sallie.

Στο ίδιο site παρουσιάζεται και η ιστορία του:

Η γυναίκα του Sallie, η Robin, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 1989 έπειτα από μια έντονη λογομαχία που κατέληξε με τον άντρα να την χτυπά με τη ζώνη του.

Η Robin Sallie πήρε τον δίχρονο γιο τους και μετακόμισε στο σπίτι όπου ζούσαν οι γονείς και τα αδέλφια της στην κοντινή κομητεία Bacon στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Με το πρόσχημα των επισκέψεων στο γιο του Ryan, ο William πήρε το παιδί μαζί του στο Ιλινόις όπου έμεινε μέχρις ότου το δικαστήριο τον διέταξε να επιστρέψει το παιδί στη μητέρα του, πίσω στη Τζόρτζια. Ο ίδιος ταξίδεψε στην Πολιτεία όπου ζούσε η πρώην σύζυγός του, τον Μάρτιο του 1990, νοίκιασε ένα τροχόσπιτο σε κοντινή περιοχή με την κατοικία των πεθερικών του, στο Hinesville και ζήτησε από έναν φίλο του να τον προμηθεύσει με ένα περίστροφο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Μαρτίου του 1990, ο Sallie φόρεσε μια πράσινη φόρμα καμουφλάζ, πήρε μαζί του τέσσερις χειροπέδες και μονωτική ταινία και διέρρηξε το σπίτι όπου διέμενε η πρώην σύζυγός του. Εισέβαλε αρχικά στην κυρίως κρεβατοκάμαρα και πυροβόλησε έξι φορές, εξ επαφής τον πεθερό του John Moore.

Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στην πεθερά του Linda την οποία τραυμάτισε στο χέρι, στον ώμο και στους μηρούς. Όταν βγήκε για να γεμίσει το όπλο, η Robin και η 17χρονη αδελφή της April, έτρεξαν στην κρεβατοκάμαρα των γονιών τους για να βοηθήσουν την τραυματισμένη μητέρα τους, εκείνος βρήκε την ευκαιρία και άρχισε να πυροβολεί ξανά εστιάζοντας το παράθυρο του δωματίου. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η April επιχείρησε να βγει από το σπίτι για να ζητήσει βοήθεια, όμως έγινε αντιληπτή από τον Sallie ο οποίος την απείλησε ότι «θα ανατίναζε το κεφάλι της» αν δεν επέστρεφε στο σπίτι.

Ο άντρας έδεσε με χειροπέδες την πεθερά του και τον ανήλικο γιο της Justin και τις δυο αδελφές, Robin και April. Αφήνοντας το γιο του στην κρεβατοκάμαρα με την γιαγιά του, ο Sallie πήρε τις δύο αδελφές στο τροχόσπιτό του όπου και τις βίασε.

Στο μεταξύ η τραυματισμένη πεθερά του κατάφερε να αποδράσει και να καλέσει σε βοήθεια. Στο φινάλε του περιστατικού, ο Sallie κράτησε δια της βίας τις δυο γυναίκες στο τροχόσπιτό του μέχρι το βράδυ της επόμενης ημέρας οπότε και τις απελευθέρωσε με την υπόσχεση αυτές να μην τον καταγγείλουν. Η αστυνομία τον συνέλαβε ώρες αργότερα και εντόπισε το όπλο του φόνου εντός του αυτοκινούμενου τροχόσπιτου.

Στις δίκες που ακολούθησαν (εφέσεις κλπ), η καταδίκη του Sallie ήταν η εσχάτη των ποινών.