Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Άλλα τέσσερα παιδιά έχει η 26χρονη Αλβανίδα που πέταξε το μωράκι της στον φωταγωγό - Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας




 ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑΣ - ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΑΠΟ ΥΨΟΣ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΕΤΡΟΥ

Γρήγορα εξιχνιάστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας η φρικιαστική υπόθεση που προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία με το νεογέννητο βρέφος της που η 26χρονη Αλβανίδα το πέταξε με τον ομφάλιο λώρο στον φωταγωγό σε πολυκατοικία της οδού Αγίας Αικατερίνης στο κέντρο της Κατερίνης. Η γυναίκα ήδη είχε προσαχθεί από χθες το βράδυ αμέσως μετά την ανεύρεση του βρέφους μαζί με δύο άντρες της οικογενείας της και μετά την ανακριτική διαδικασία συνελήφθη και κρατείται για απόπειρα παιδοκτονίας.

Το κοριτσάκι η 26χρονη το είχε γεννήσει το μεσημέρι της Κυριακής 28 Αυγούστου 2016 στο σπίτι των γονιών της στην Κατερίνη. Η...






γυναίκα έχει ήδη άλλα τέσσερα παιδιά και διαμένει με τον ομοεθνή σύζυγό της στα Τρίκαλα και φιλοξενούνταν το τελευταίο διάστημα μαζί με τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά της στο διαμέρισμα των γονέων της στον πρώτο όροφο της τετραώροφης πολυκατοικίας στην Κατερίνη μαζί με δύο ακόμη αδέλφια της. 
Κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης φέρεται να κατέθεσε ότι προέβη στην πράξη, καθώς δεχόταν «πιέσεις» κι ότι της ήταν «βάρος» να μεγαλώσει ένα ακόμη παιδί.

Η 26χρονη, για την οποία οι γονείς της δεν γνώριζαν ότι είναι έγκυος, γέννησε μόνη της το κοριτσάκι στην τουαλέτα και στη συνέχεια το πέταξε με τον ομφάλιο λώρο στο φωταγωγό από ύψος περίπου ενάμιση μέτρου και εν συνεχεία καθάρισε τον χώρο, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη της. Το κλάμα όμως του μωρού κινητοποίησε τους κατοίκους, οι οποίοι κάλεσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες και έτσι το μωράκι βρίσκεται τώρα εκτός κινδύνου και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

"Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονης υπηκόου Αλβανίας, για απόπειρα παιδοκτονίας.

Ειδικότερα, χθες (29-8-2016) το βράδυ, εντοπίστηκε νεογέννητο βρέφος σε φωταγωγό οικοδομής στην Κατερίνη, που έφερε τραύματα στα κάτω άκρα. Το βρέφος άμεσα διακομίσθηκε από σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, προέκυψε ότι η 26χρονη προχθές (28-8-2016) το μεσημέρι γέννησε ένα βρέφος μέσα σε διαμέρισμα που διέμενε προσωρινά και στη συνέχεια απέρριψε το νεογνό στον φωταγωγό της οικοδομής.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης".