Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Camping: 8 συμβουλές για άνετες διακοπές στη σκηνή



Τα τζιτζίκια μετατρέπονται στο φυσικό «ξυπνητήρι» σας, η παραλία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής… και η απόλυτη ελευθερία γεμίζει τη ψυχή σας. Παρέες, οικογένειες με παιδιά αλλά και ζευγάρια παίρνουν τις σκηνές τους και ζουν μαγικές στιγμές κάτω από τα πεύκα και μέσα στα κρυστάλλινα νερά. «Ναι» μπορεί το camping να μην προσφέρει την άνεση ενός ξενοδοχείου, αλλά υπάρχουν συμβουλές που μπορούν να διευκολύνουν τη ζωή σας και να σας προσφέρουν διακοπές… 

 
 
 
 
που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Μαγειρέψτε σε μια συσκευή αερίου (γκαζάκι)

Χωρίς πλήρη οργάνωση, το μαγείρεμα στο camping γίνεται εφιάλτης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας ελαφριές κατσαρόλες, ένα μπρίκι για καφέ ή τσάι, μικρά τηγανάκια και τρόφιμα μακριάς διαρκείας. Τοποθετήστε τη συσκευή αερίου έξω από τη σκηνή ή αγοράστε μικρές ατομικές σχάρες και κάρβουνα, ώστε να μη δημιουργηθεί κίνδυνος πυρκαγιάς. Παράλληλα, εφοδιαστείτε με πλαστικά πιάτα και μαχαιροπίρουνα, ώστε να μην πλένετε και κονσέρβες, μπαχαρικά… και πολλά μακαρόνια!

Προμηθευτείτε με ένα κουβάρι σπάγκο… για κάθε περίπτωση!

Ένας μέτριος σε πάχος σπάγκος (όχι πλαστικός γιατί γλιστράει) είναι ικανός να διευκολύνει υπερβολικά τη ζωή στο camping. Σκεφτείτε ότι με αυτόν μπορείτε, όχι μόνο να δημιουργήσετε σκιά με τη βοήθεια ενός πανιού, αλλά να επιδιορθώσετε κάτι ή ακόμα και να προστατευτείτε από τα φίδια, εάν τον συνδυάσετε με θειάφι. Μαζί κουβαλήστε και έναν μικρό σουγιά, ο οποίος θα σας χρησιμεύσει σε κάθε περίσταση, από το άνοιγμα της μπύρας μέχρι και την κατασκευή μιας «πατέντας».

Μην ξεχάσετε ένα φορητό μικρό ψυγειάκι

Εκεί θα μπορέσετε να αποθηκεύσετε, όχι μόνο τρόφιμα, αλλά και ποτά. Βάλτε μέσα σε αυτό από το σπίτι παγωμένα μπουκάλια νερό και αρκετές σακούλες με παγάκια. Εκεί θα μπορέσετε να διατηρήσετε από κρέατα μέχρι λαχανικά, μπύρες ή το φαγητό της επόμενης ημέρας! Βέβαια, όσον αφορά το νερό, μπορείτε να το κρατάτε δροσερό, τοποθετώντας το μέσα σε μια σακούλα… στη θάλασσα, σε ένα σκιερό σημείο.

Αγοράστε ένα μαύρο βαρελάκι… για ζεστό νερό στο ντους!

Εάν αφήσετε ένα βαμμένο μαύρο βαρελάκι κάτω από το ζεστό ήλιο, τότε το νερό μετά από λίγες ώρες θα γίνει ζεστό. Αγοράστε μια διπλή τροχαλία και ένα χοντρό σχοινί, ώστε να το ανεβάσετε σε ένα δέντρο. Έτσι, με το που ανοίγετε το βρυσάκι, θα απολαμβάνετε ένα όμορφο ντους με πράσινο σαπούνι, ώστε να μην μολύνετε το περιβάλλον. Τα περισσότερα βαρελάκια καλύπτουν περίπου δυο άτομα, εάν κάνετε λίγη οικονομία νερού.

Εξοπλιστείτε ακόμα και με ανοιχτήρι

Υπάρχουν δεκάδες πράγματα που ίσως χρειαστείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών στο camping. Ένα κουτί πρώτων βοηθειών με έμπλαστρα, επιδέσμους, αντιφλεγμονώδη και εντομοαπωθητικό είναι απαραίτητο. Παράλληλα, πρέπει να έχετε εξοπλιστεί με εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού ή με αντλίες νερού, αντηλιακό, αναπτήρες, χαρτί υγείας και μωρομάντηλα για να φρεσκάρετε την επιδερμίδα σας.

Αγοράστε μια πτυσσόμενη ή χημική τουαλέτα, ειδικά για το βράδυ!

Πέρα από τους προφανείς λόγους, η πτυσσόμενη ή χημική τουαλέτα διευκολύνει ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, ειδικά εάν κάνετε διακοπές μαζί με τα μικρά παιδιά σας. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις κοινόχρηστες τουαλέτες, μια τέτοια πρόταση θα σας λύσει τα χέρια. Η χημική τουαλέτα δεν είναι ιδιαίτερα φθηνή, αφού η τιμή της ξεκινάει από τα 50-60 ευρώ, αλλά πρόκειται για μια ιδιαίτερα οικολογική επιλογή. Εναλλακτικά, αγοράστε μια πτυσσόμενη, η οποία κοστίζει περίπου 20 ευρώ.

Προνοήστε για τον φωτισμό στη σκηνή

Πώς θα βρείτε το δρόμο πίσω στη σκηνή, όταν παντού κυριαρχεί το σκοτάδι και δεν έχετε φακό; Οι εναλλακτικές λύσεις είναι δυο: οι δάδες έξω από τη σκηνή και οι λάμπες υγραερίου, αρκεί να έχετε φέρει μαζί σας απαραίτητα «καύσιμα» για αυτές. Βέβαια, μπορείτε να πάρετε ένα μπουκάλι γεμάτο με νερό και να τοποθετήσετε πάνω του έναν προβολέα που δείχνει μέσα στο νερό!

Πάρτε μαζί σας και πιο ζεστά ρούχα

Η θερμοκρασία πέφτει το καλοκαίρι και το κρύο χρειάζεται μια έξτρα ζακέτα ή ένα παντελόνι και όχι μόνο σορτσάκια, μαγιό και λεπτές μπλούζες. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας πιτζάμες για τον ύπνο ή ακόμα και ένα ζευγάρι κάλτσες, αφού το ξαφνικό κρύο ή η απρόσμενη βροχή μπορούν να καταστρέψουν τις διακοπές σας.

Πηγή