Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ο Κώστας Ζολώτας ανακηρύχθηκε πρεσβευτής του Ολύμπου



Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, στο περιθώριο της πρώτης παγκόσμιας προβολής του ντοκιμαντέρ «Mt Olympus the Creation» στο Θέατρο του Αρχαίου Δίου, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, επεφύλασσε μια έκπληξη στον επί σειρά ετών διαχειριστή του Καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» και οδηγό του Ολύμπου Κώστα Ζολώτα.

Μετά από... 

κοινή επιθυμία της δημοτικής αρχής, αλλά και των λάτρεων του Ολύμπου, ο Κώστας Ζολώτας ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής του Ολύμπου, αποδίδοντάς του ελάχιστο φόρο τιμής για την αέναη προσφορά του στην ανάδειξη του Εθνικού μας Δρυμού. Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου στο σύντομο χαιρετισμό το ανέφερε μεταξύ άλλων «...ο Κώστας Ζολώτας είναι ο Όλυμπος»

Μόλις εκφωνήθηκε το όνομά του από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά, το κοινό χειροκρότησε παρατεταμένα. Η τιμή αποδόθηκε σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ενώ δίπλα του, κατά τη βράβευση, κλήθηκε να σταθεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης Δημήτρης Γεωργούλης που, κατά το χαιρετισμό του αποκάλεσε τον τιμώμενο «13ο θεό».

Ακολούθησε βράβευση του Κωνσταντίνου Ζολώτα από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου.

Λιτόχωρο,27/06/2016

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ