Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Με τη συμμετοχή επτά χορωδιών μεταξύ των οποίων και η αντίστοιχη της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στην Καστοριά η 3η χορωδιακή συνάντηση, την οποία η διοργανώτρια πολυφωνική χορωδία του Αγίου Νικάνορα της ακριτικής πόλης καθιέρωσε ως ετήσιο θεσμό. Υποστηρικτές στο όλο εγχείρημα που υλοποιείται με αφορμή την...




παγκόσμια ημέρα μουσικής, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
Η χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης που επιβραβεύτηκε με το θερμό χειροκρότημα του κοινού που κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του εκθετηρίου και δοκιμαστηρίου γούνας Καστοριάς (Ε.ΔΗ.ΚΑ.), απέδωσε παραδοσιακά ακούσματα και μελωδίες σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη και με τη συνοδεία στο πιάνο της Χρύσας Γιαννικώτσιου.



Συμμετείχαν επίσης οι χορωδίες του φιλοπρόοδου επιμορφωτικού συλλόγου Καλής Πέλλας, του δημιουργικού γυναικών Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης «η Εστία», των γυναικών Αγίου Προδρόμου Σκύδρας, του μορφωτικού συλλόγου «η Ορεστίς» Καστοριάς, η Λύδιος ενηλίκων Θεσσαλονίκης και η πολυφωνική Αγίου Νικάνορα Καστοριάς.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η έφορος χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Ειρήνη Βενετσάνου απένειμε στους διοργανωτές μέρος των εκδόσεων του συλλόγου και οπτικοακουστικό υλικό από εμφανίσεις της εφορείας.
Χορωδοί και συνοδοί με το τέλος της χορωδιακής συνάντησης και με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Γρηγόριο Μιτσοκάπα, ξεναγήθηκαν στη γραφική λίμνη και στην πόλη της Καστοριάς.