Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Περιοδεία στις υπηρεσίες Σωμάτων Ασφαλείας



Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την Υπεράσπιση του Δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, στο πλαίσιο της δράσης...
της για το σχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, την Παρασκευή 8 Απρίλη 2016, επισκέφτηκε τις Υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας στην...  
  

Κόρινθο.

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από απόστρατους των Ε.Δ. και Σ.Α., επισκέφτηκε τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο Κορίνθου. Διανεμήθηκε έντυπο υλικό ( ) και έγιναν συζητήσεις με το προσωπικό που έδειξε έντονο ενδιαφέρον, σχετικά με τις συνέπειες από την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και τα νέα μέτρα που σχεδιάζει.

Η αντιπροσωπεία έγινε δέκτης της αγανάκτησης και της ανησυχίας των εν ενεργεία συναδέλφων για το μέλλον σχετικά με μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία κτλ. Σε όλους τους τομείς το κράτος μειώνει συνεχώς τις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα την όλο και μεγαλύτερη επιβάρυνση των εργαζομένων, ρίχνοντας τους στα χέρια των ιδιωτών. Έγινε σαφές ότι οι συνάδελφοι δεν περιμένουν καμιά ιδιαίτερη μεταχείριση από το κράτος με το λεγόμενο «ειδικό μισθολόγιο», μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στις Ε.Δ. και τα Σ.Α. Σχολιάστηκε ιδιαίτερα η παροχή έντοκων δανείων από το ΤΕΑΠΑΣΑ που για τους αστυνομικούς ίσχυσε μια μέρα, σε μια εποχή που, με τη φτωχοποίηση του προσωπικού, όπως και όλων των εργαζόμενων, επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή ενίσχυσή τους, με χαμηλότοκα δάνεια και με βοηθήματα κάθε μορφής.

Κοινή κατάληξη των συζητήσεων ήταν ότι απόστρατοι και εν ενεργεία συνάδελφοι διεκδικούμε «όλα τα κλεμμένα» μέχρι σήμερα και ότι απαιτείται όλοι να αντισταθούμε στα σχέδια κυβέρνησης - Ε.Ε. σε βάρος μας. Στην κατεύθυνση αυτή είναι χρέος όλων να δραστηριοποιηθούν μέσα στα σωματεία, ο καθένας με τις θέσεις – απόψεις του και με κριτική διάθεση απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους. Η συντονισμένη δράση με τους άλλους εργαζόμενους και συνταξιούχους, με συνέπεια και διάρκεια, είναι όρος αναγκαίος για την υπεράσπιση, ανάκτηση και γιατί όχι την διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Ανάμεσα στα άλλα θέματα συζητήθηκε και το προσφυγικό με έμφαση στις αιτίες και τους πραγματικούς ένοχους δημιουργίας του, όπως και ο κίνδυνος για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας σε πόλεμο. Τονίστηκε η μεγάλη προσφορά του προσωπικού των Ε.Δ. και των Σ.Α. και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε βάρος του ειδικά από την συμβολή του στο προσφυγικό.

Για την Πρωτοβουλία οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και οφείλει άμεσα να αναλάβει τις υποχρεώσεις της απέναντι τόσο στο προσωπικό, όσο και για την εξασφάλιση ανθρώπινης ζωής προς τους πρόσφυγες και τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα μας.