Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Προτάσεις για καταλήψεις κτηρίων και συλλαλητήριο έξω από το «Χίλτον» με γραβάτες και ταγιέρ


Tην ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστεί στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ η Γενική Συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας με θέμα το ασφαλιστικό.

Κατά τη... 

διάρκεια της της Γ.Σ., που άρχισε την Τετάρτη, αλλά διακόπηκε, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής χαρακτήρισε μη ικανοποιητικές τις βελτιωτικές προτάσεις που έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως είναι «αναξιόπιστη ως προς το χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου, ο οποίος συνεχώς μετατίθεται».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, το ασφαλιστικό προνομοσχέδιο οδηγεί τους δικηγόρους σε πρόωρη συνταξιοδότηση και αύξηση των ανείσπρακτων ασφαλιστικών οφειλών. Παράλληλα, θα επιφέρει μείωση του επιπέδου ζωής των δικηγόρων οι οποίοι σταδιακά θα φτωχοποιηθούν. Ο κ. Αλεξανδρής τόνισε ότι εάν υποχωρήσουν τώρα θα στείλουν λανθασμένο μήνυμα στην Κυβέρνηση και προσέθεσε ότι η αποχή πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν βελτιώσεις επί του ασφαλιστικού προνομοσχεδίου.

Ο κ. Αλεξανδρής κατέληξε ότι η αποχή πρέπει να συνεχιστεί στο ίδιο πλαίσιο.

Οι δικηγόροι που έλαβαν το λόγο στο μεγαλύτερο μέρος -αν όχι η πλειονότητα- τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της αποχής, ελάχιστοι έθεσαν τον προβληματισμό τους ως προς την αναγκαιότητα συνέχισης της αποχής, ενώ ελάχιστοι τάχθηκαν ευθέως κατά της συνέχισης της αποχής.

· Οι δικηγόροι που μίλησαν, μεταξύ των άλλων, ανέφεραν αλλά και πρότειναν:

· Το νομοσχέδιο είναι επικίνδυνο και ισοπεδωτικό, ενώ οδηγεί στην έξοδο από το δικηγορικό σώμα,

· Η Γενική Συνέλευση να αποφασίζει για την αποχή και όχι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ,

· Να καταφύγουν στα δικαστήρια όσοι θίγονται από τους υπουργούς,

· Συλλαλητήριο έξω από το «Χίλτον» με γραβάτες και ταγιέρ,

· Κατάληψη δημοσίων κτιρίων.