Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

«Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ' του εξουσία»



Ξαφνικά και μέσα σε όλο αυτό το έντονο προεκλογικό κλίμα, αναδεικνύονται χαρακτήρες ανθρώπων και συμπεριφορές πολιτικές, άλλες αληθινές κι άλλες ψεύτικες. Ο κόσμος είναι εκείνος ο οποίος στην τελική θα επιλέξει, (αν και οι εκλογές με λίστα δε σου αφήνουν και πολλές επιλογές) δεν μπορώ ωστόσο να παραβλέψω το γεγονός πως ανάμεσα σε όλους όσοι δηλώνουν ενδιαφερόμενοι για τα βουλευτικά ψηφοδέλτια είναι και ορισμένοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ορισμένοι θα επιβεβαιώσουν πραγματικά και ίσως εν αγνοία τους τον Λίνκολν ο οποίος έλεγε πως «Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ' του εξουσία».

Μπορεί... 

λοιπόν να υπάρχουν καθαροί ιδεολόγοι πολιτικοί, οι οποίοι προς τιμήν τους χρόνια τώρα παλεύουν μέσα στις πλατείες ή και μέσα σε αίθουσες δημοτικών συμβουλίων για τα πιστεύω τους και καλώς πολιτεύονται, (άσχετα με το αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις επιλογές τους) παρόλα αυτά μου μένει η απορία (και οφείλω δημόσια να την εκφράσω) τι δουλειά έχουν ανάμεσα στους πιθανούς υποψηφίους βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι από την τοπική κοινωνία η οποία τους επέλεξε και τους εξέλεξε για να εκπροσωπήσουν για 5 χρόνια τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλοι εκείνοι οι οποίοι δήλωναν συνεχώς προεκλογικά πως δε θα αποτελέσει η τοπική αυτοδιοίκηση το προσωπικό τους σκαλοπάτι προς τη Βουλή σήμερα θα δεχόντουσαν να «συμπληρώσουν» λίστες υποψηφίων απλά και μόνο για να λέγονται πολιτευτές, ή για να βοηθήσουν το κόμμα ή άραγε που αλλού προσβλέπουν;

Πολλοί θα επιμείνουν - και πάλι - πως βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα σχετικά με τις προθέσεις τους. Για αυτό λοιπόν και θέλοντας πραγματικά να μην επιβεβαιωθώ, επιλέγω να τα γράψω τώρα για να μην κατηγορηθώ αργότερα ότι εκ τους ασφαλούς τα έγραψα μετά τις ανακοινώσεις των ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών.

Την παραίτησή σας λοιπόν κυρίες και κύριοι, έτσι για το γαμώτο, όπως πολλοί συνηθίζουν να λένε τελευταία, κι ως μια απλή ηθική δικαίωση κάποιων οι οποίοι σας εμπιστεύτηκαν.

Καλές εκλογές λοιπόν σε όλους. 

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης