Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

"Μια αγκαλιά αναμνήσεις" - Ημερίδα ανάδειξης των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Πιερίας



Του Νίκου Κολίτση

Mια. αγκαλιά από αναμνήσεις γέμισε η αίθουσα «Εκάβη» του συνεδριακού κέντρου του Δήμου Κατερίνης, στο πρόγραμμα επιμορφωτικής ημερίδας ανάδειξης του έργου των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Πιερίας, με θέμα: «Καλές πρακτικές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2014-15». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, με πρωτοβουλία της σχολικής συμβούλου ειδικής αγωγής της περιφέρειας, κ. Κων/νας Πηλείδου. 


Σε αυτό το πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων και παρεμβάσεων σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής (ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης, ΕΕΕΕΚ Κατερίνης, Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) και τμήματα ένταξης της Πιερίας (12ο Δημοτικό-15ο Δημοτικό), το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης, με το. ρόστερ της περασμένης χρονιάς, παρουσίασε πρόγραμμα Erasmus & Outdoor Leadership, εργάστηκε με άτομα με αναπηρία, έμαθε να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να κυκλοφορεί με ασφάλεια, «φύσηξε» σε μια θάλασσα πλατιά, έκανε ιππασία και δραστηριότητες αναψυχής, έπαιξε boccia και θυμήθηκε λίγες από τις αξέχαστες και μοναδικές στιγμές της σχολικής χρονιάς που πέρασε, αλλά άφησε αναλλοίωτο το αποτύπωμά της σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  
Με όχημα, λοιπόν, την περασμένη χρονιά-ορόσημο και οδηγό την ελπίδα και την πίστη για ακόμη πιο δημιουργικές και πολυσχιδείς δραστηριότητες που θα ανταποκρίνονται στις δεξιότητες και στα ενδιαφέροντα των μαθητών μας, μπορούμε και θέλουμε να πορευτούμε και στη χρονιά που ξεκινάει με όνειρα και φιλοδοξίες. Άλλωστε
«.Τα πιο όμορφα πράγματα είναι αυτά που ποτέ δε γνωρίσαμε.
Μα τα ακόμα πιο όμορφα είναι αυτά που τολμήσαμε.»