Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Η Πιερία κατακτά την θέση που της αξίζει



   Η Επίσημη Ανακοίνωση Βραβευμένων Ακτών & Μαρίνων με Γαλάζια Σημαία στην Ελλάδα για το 2015 από την Παραλία Κατερίνης

Συνδιοργανωτής της Εκδήλωσης η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ως Επίσημος Εθνικός Χειριστής του Προγράμματος ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα :

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ
ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 12:00 π.μ. στο Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης.

Η ΕΕΠΦ χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ (BLUE FLAG) για την αειφορική διαχείριση των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Το 2014 η Ελλάδα είχε 408 ακτές και 10 μαρίνες που κέρδισαν τη ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ.

    Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ, το πιο γνωστό παγκοσμίως σύμβολο ποιότητας, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδοχεία και άλλοι φορείς. Τα αυστηρά κριτήρια που θα πρέπει μια ακτή να πληροί για να βραβευθεί, σχετίζονται με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πληροφόρηση, την Ποιότητα νερών κολύμβησης, την Περιβαλλοντική Διαχείριση, την Ασφάλεια των υπηρεσιών και εγκαταστάσεων (ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες) και τις εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑ.

Το εθελοντικό Πρόγραμμα ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ξεκίνησε στην Ευρώπη τη δεκαετία του '80. Σήμερα συμμετέχουν σε αυτό 51 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, και αυξάνονται συνεχώς. Ο Διεθνής Χειριστής του Προγράμματος, το FEE (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας τα συνεχώς αυστηρότερα, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Η φετινή ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών από την Πιερία έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιείται στην Βόρεια Ελλάδα σε μια χρονική συγκυρία που συμπίπτει με την αλλαγή σκυτάλης στην συνδιοργανώτρια Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και την προσπάθεια της νέας Διοίκησης για καθιέρωση της περιοχής ως σημαντικού τουριστικού προορισμού. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή της Πιερίας για την Επίσημη ανακοίνωση των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ για το 2015, έπαιξε και το γεγονός ότι οι τουριστικές μονάδες της Πιερίας έμπρακτα αποδεικνύουν καθημερινά την αγωνία τους για αναβάθμιση του Τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική ευαισθησία τους.

Η ακτή που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση είναι υποψήφια για βράβευση με ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ για το έτος 2015, με την ονομασία “Ακτή Mediterranean Village”


Για την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας

Η πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Ξυπτερά Λάμπρου Ευαγγελία               Τσιτλακίδης Ηρακλής