Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΕΟΣ Βροντούς ΚΕΟΑΧ 1,820μ - Αγ. Αντώνιος 2,815 μ


 

  


    Το ΚΕΟΑΧ επισκέφτηκε ο ΕΟΣ Βροντούς ( 20 μέλη του ) τις ημέρες 8, 9 ,10 Μαΐου 2015. Το στρατιωτικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινών Αγώνων Χιονοδρομίων ( ΚΕΟΑΧ ) βρίσκεται στην περιοχή Βρυσοπούλες του Ολύμπου ( Ν. Λάρισας ) σε υψόμετρο 1.820 μ. Στις εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ, εκπαιδεύονται οι χιονοδρόμοι των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού. Η... 

διαμονή μας έγινε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου ( πρώην ορειβατικό καταφύγιο με έτος κατασκευής 16-8-1938 ) και για φαγητό χρησιμοποιήσαμε τη στρατιωτική λέσχη.

Το Σάββατο 9 Μαΐου πραγματοποιήσαμε ανάβαση στην κορυφή Αγ. Αντώνης ( παλιός μετεωρολογικός σταθμός ) υψομ 2.815 μ. Αφετηρία μας η πίστα του χιονοδρομικού κέντρου και πρώτη στάση το καταφύγιο ανάγκης στο τέλος του χιονοδρομικού - μέχρι εδώ χρειάστηκε να πεζοπορήσουμε δύο ώρες- στη συνέχεια και μετά από πορεία 1,5 ώρας σε χιονισμένο και αναφορικό τοπίο καταλήξαμε στη κορυφή Αγ. Αντώνιος .


Στην επιστροφή μας την Κυριακή επισκεφτήκαμε τις Ιερές Μονές Αγ. Τριάδας Σπαρμού και Κανάλων Καρυάς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή και το προσωπικό του στρατοπέδου για την άριστη φιλοξενία κατά την διάρκεια της παραμονής μας στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.