Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2015» (ΦΩΤΟ)


ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΛΕΪΝΑΣ 



Σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη με μεγάλη επιτυχία η ετήσια άσκηση της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2015».
 

     Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα του 10ου Δημοτικού-Νηπιαγωγείου-Ειδικού Σχολείου Κατερίνης που βρίσκεται επί της οδού Τενέδου στην Επέκταση Ευαγγελικών, με αντικείμενο την αντιμετώπιση συμβάντων συνέπεια σεισμού και όπου οι μικροί μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με μεγάλο ενδιαφέρον και παράλληλα να ενημερωθούν και να διδαχτούν από όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια τους κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής άσκησης. 





Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό από την Π.Υ. Κατερίνης, την Π.Υ. Λιτοχώρου, την 2η Ε.Μ.Α.Κ. και συνέδραμε η ΕΛ.ΑΣ. και το Ε.Κ.Α.Β.
 
Ο νέος Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πιερίας Αντιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας με τον συνεργάτη του lefteria Αποστόλη Λέινα
 
Δηλώσεις μετά το πέρας της άσκησης έκανε στη lefteria ο νέος Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πιερίας Αντιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας : 

"Υλοποιήθηκε σήμερα η άσκηση της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας με αντικείμενο την αντιμετώπιση συμβάντων συνέπεια σεισμού. Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο, κατάσβεση και διάσωση ατόμων που ήταν κοντά στο χώρο και επίσης απεγκλωβισμό ατόμων από τον πρώτο όροφο του κτιρίου. Βέβαια αυτά είναι στο θεωρητικό επίπεδο. Είναι μια άσκηση. Προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τυχόν συμβάντα. Πιστεύουμε ότι αν υπάρξει, κάτι που απεύχομαι, κάποιο τέτοιο συμβάν, να είμαστε καθόλα έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που από εμάς έχει η τοπική κοινωνία, αλλά και όλη η χώρα".
 

O περιφερειακός σύμβουλος Άρης Αγγέλου, ενώ παρακολουθεί την άσκηση

Δηλώσεις στη lefteria έκανε επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Πιερίας και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Άρης Αγγέλου, ο οποίος παρέστη στο χώρο και παρακολούθησε την άσκηση : 

"Η πρόβλεψη, η πρόληψη και η εγρήγορση πρέπει να προηγούνται της αντιμετώπισης. Πρέπει να γνωρίζουμε πόσο έτοιμοι είμαστε για να αντιμετωπίσουμε ένα σεισμό ή οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη, όταν αυτή παρουσιαστεί.
Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης ετοιμότητας είναι η δοκιμασία του υφισταμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων. Η αποσαφήνιση των ρόλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η βελτιοποίηση του επιπέδου της συνεργασίας και συντονισμού των υπηρεσιών σε περίπτωση σεισμικών φαινομένων".