Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ




    Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου το βράδι πραγματοποιήθηκε η ετήσια εόρτια εκδήλωση του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στην οποία παρέστησαν και οι πρεσβυτέρες των κληρικών.

Η εκδήλωση περιλάμβανε κοπή βασιλόπιττας, βράβευση παιδιών ιερατικών οικογενειών που εισήλθαν ως πρωτοετείς σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και συνεστίαση.
Επρόκειτο για...

την πρώτη εόρτια εκδήλωση στην οποία παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιττα και μίλησε κατάλληλα. Χαρακτήρισε τις ιερατικές οικογένειες ως κύταρα μιας ευρύτερης οικογενένειας υπό τον επίσκοπο. Τόνισε ότι ο ιερέας εκτός από πατέρας των φυσικών του παιδιών είναι και πατέρας όλης της Ενορίας. Παρομοίως, και η πρεσβυτέρα είναι η πνευματική μητέρα της Ενορίας. Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος Κληρικών.

Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και Λιβύης κ. Θεοφύλακτος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, συνοδευόμενοι από στενούς συνεργάτες τους.


Τη διοργάνωση της καθιερωμένης εόρτιας εκδήλωσης ανέλαβε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών, όπως προέκυψε έπειτα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Πρεσβ. Γεώργιος Βέτσος, επέδωσε στο Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ικανό ποσό εκ μέρους των κληρικών, για την κάλυψη της δαπάνης αγοράς εμβολίων για παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η απονομή τιμητικής διάκρισης στον Αρχιμ. Αθηναγόρα Καραματζάνη, συνταξιούχο ιεροκήρυκα, ο οποίος όχι μόνο εξακολουθεί να είναι ενεργό μέλος, αλλά συμπαρίσταται ποικιλοτρόπως στο έργο του Συνδέσμου και γενικότερα της Ιεράς Μητροπόλεως.