Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ


   Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο. ΠΙΕΡΙΑΣ  

Ένα γαϊτανάκι αποπροσανατολισμού του λαού έχει στηθεί εντέχνως το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και το ενδεχόμενο προώρων εκλογών αν δεν καταφέρει αυτή η βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το γαϊτανάκι του αποπροσανατολισμού του λαού το συνθέτουν εκβιασμοί, τρομοκρατικά διλλήματα, συναλλαγές, αλλά και αυταπάτες, ψευδαισθήσεις, ότι με τον λαό στην γωνία, αμέτοχο, χωρίς την παρέμβαση και οργανωμένη δράση του, μπορούν να δοθούν λύσεις σε ζωτικά του προβλήματα, στο σήμερα, αλλά και κοινωνικής του προοπτικής.
Από την μια η... 

συγκυβέρνηση του κεφαλαίου (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) εκβιάζει, τρομοκρατεί τον λαό, ότι η πολιτική εξαθλίωσης, φτωχοποίησης του εργαζόμενου λαού, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, η πολιτική της Ε.Ε., είναι μονόδρομος. Και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ να τρέφει αυταπάτες στο λαό ότι χωρίς την λαϊκή παρέμβαση και δράση για σύγκρουση και ρήξη με την Ε.Ε., με αυτών μόνο στο τιμόνι της αστικής διακυβέρνησης, μπορεί να ασκηθεί φιλολαϊκή πολιτική.
Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αυτός μπορεί να ικανοποιεί της σύγχρονες κοινωνικές-λαϊκές ανάγκες και παράλληλα να τιθασεύσει την ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών για κέρδος, στο έδαφος της απελευθερωμένης αγοράς και όξυνσης των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών που αποτελούν νομοτέλειες της καπιταλιστικής οργάνωσης της οικονομίας. Το ψέμα από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ σε όλο του το μεγαλείο.
Κανένα μείγμα αστικής πολιτικής διαχείρισης, ούτε αυτό της συγκυβέρνησης (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) που γνωρίζουμε, περιοριστικής πολιτικής, ούτε αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ επεκτατικής πολιτικής, στα πλαίσια της Ε.Ε., του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, δεν αποτελεί λύση για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Του εναντίον. Θα τα οξύνουν ακόμη περισσότερο, αφού αποτελούν ταξικές επιλογές υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, για να δώσουν διέξοδο στα κέρδη τους που λιμνάζουν, για να αναπαραχθούν μέσα από την παραπέρα συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης, από την καρατόμηση των εργατικών-μισθολογικών-λαϊκών-ασφαλιστικών-κοινωνικών-δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Στα διάφορα αστικά πολιτικά μείγματα και αστικές πολιτικές της συγκυβέρνησης (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) και του ΣΥΡΙΖΑ, αντανακλούνται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των καπιταλιστών, μονοπωλιακών ομίλων, καπιταλιστικών χωρών (βλ. ανταγωνισμούς Γερμανία με Γαλλία, Ιταλία), ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΔΝΤ υπέρ της επεκτατικής επιλογής που πιστεύει και ο ΣΥΡΙΖΑ). Το δια ταύτα είναι ότι είτε με το ένα μείγμα, είτε με το άλλο, είτε με μνημόνια, είτε χωρίς μνημόνια, η όπως αλλιώς το ονομάσουν (προληπτική πιστωτική γραμμή). Μέσα σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον, την Ε.Ε. οι λαοί της Ε.Ε. με πρώτο τον Ελληνικό Λαό που ήδη ματώνει σαν τον πιο αδύναμο κρίκο της καπιταλιστικής αλυσίδας, η φτωχοποίηση - εξαθλίωση τους, η κατάργηση των εργασιακών, μισθολογικών, κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, αποτελούν προϋπόθεση για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών, για την διαχείριση της οικονομικής κρίσης (σύμφυτη με το σύστημα) προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων.
Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου με πιο κύρια την Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα συγκολλητικά κόμματα-σχήματα, δορυφόροι του συστήματος, κάποια μάλιστα σε διατεταγμένη υπηρεσία όπως το ΠΟΤΑΜΙ του Θεοδωράκη ,δουλεύουν για λογαριασμό του συστήματος, των επιχειρηματικών ομίλων, την Ε.Ε. Αξιώνοντας ευρύτερες κοινωνικές-πολιτικές συναινέσεις στο όνομα της <<σταθερότητας>> και <<ομαλότητας>>, δηλαδή το να δεχθεί αδιαμαρτύρητα ο λαός την σφαγή του, να συμβιβαστεί με την φτώχεια του, με ένα μέλλον δυσοίωνο.
Αυτό εννοούν σταθερότητα. Να συνεχιστεί ανενόχλητα η πολιτική λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, η καρατόμηση των εναπομεινάντων δικαιωμάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, βουνά, θάλασσες ,όροι, τα πάντα). Όλα στον Προκρούστης της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Την ανάκαμψη των κερδών τους ονομάζουν "ανάπτυξη". Για αυτήν την ανάπτυξη πασχίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, πλην του ΚΚΕ που εδώ και χρόνια είχε προειδοποιήσει για την θύελλα που θα ερχόταν.
Από κοντά και τα μαντρόσκυλα του συστήματος, οι ναζί της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>>. Έχοντας μοιρασμένο ρόλο και αυτοί, στο αστικό πολιτικό σκηνικό, η <<χρυσή αυγή>>, βάζει πλάτη στην προσπάθεια αναχαίτισης της οργάνωσης της εργατικής-λαϊκής πάλης, στην αναχαίτιση ριζοσπαστικοποίησης των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων, την όξυνση της ταξικής πάλης που πολεμάει με λύσσα και συνείδηση για λογαριασμό των αστών-καπιταλιστών.
Ο λαός δεν πρέπει να παρακολουθήσει της διεργασίες που συντελούνται στο αστικό πολιτικό σκηνικό. Είναι έξω ως προς τα ταξικά του συμφέροντα. Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από την τεχνητή πόλωση που δημιουργείται για την συγκρότηση και ενδυνάμωση του νέου δίπολου, αντικαταστώντας τον παλιό δικομματισμό. Το ένα δίπολο διαχείρισης έχει για πυρήνα του την Ν.Δ. και το άλλο δίπολο έχει για πυρήνα του τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα να διαλέξει τον "δήμιο" του για την συνέχιση της πολιτικής εξαθλίωσης και φτώχειας του, στα πλαίσια της στρατηγικής της Ε.Ε. που κανείς τους δεν αμφισβητεί.
Όχι άλλος χαμένος χρόνος για τον λαό, όχι άλλη αναμονή. Ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να οργανώσει την εργατική-λαϊκή πάλη, με όρους λαϊκής συμμαχίας, να παλέψει τώρα, για να ανακτήσει της απώλειες που είχε κυρίως τα τελευταία 6 χρόνια από της πολιτικές διεξόδου προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων. Να οργανώσει την πάλη του με κριτήριο της σύγχρονες λαϊκές-κοινωνικές του ανάγκες. Αυτός είναι ο δρόμος που θα κάνει τον λαό να σταθεί στα πόδια του και να αντεπιτεθεί για την ζωή που του αξίζει.
Κόντρα στους εκβιασμούς, την σαπίλα, της αυταπάτες μια είναι η λύση. Λαϊκή πάλη τώρα, δυνατό ΚΚΕ παντού, για την αξιοπρέπεια, προοπτική και προκοπή του λαού μας.

Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο. ΠΙΕΡΙΑΣ