Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τον θεώρησαν πεθαμένο και του έκοψαν τη σύνταξη

 
 
   
   Την… ηλεκτρονική διακυβέρνηση με τα μάτια του είδε ο 75χρονος Ροδίτης Κωνσταντίνος Μανωλάς του Εμμανουήλ, ο οποίος έχει να λάβει τη σύνταξή του από τον περασμένο Οκτώβριο, επειδή σύμφωνα με το επίσημο κράτος, είναι… πεθαμένος!

Το περιστατικό αναμένεται να κάνει τον γύρο του… 

κόσμου, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά, ότι το μπάχαλο σε τούτη τη χώρα είναι γενικευμένο και ιδιαίτερα σοβαρό. Η υπόθεση του κ. Μανωλά, ήρθε στην επικαιρότητα έπειτα από την παρέμβαση του συνδέσμου συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Δωδεκανήσου και του προέδρου τους κ. Νίκου Παπαεμμανουήλ, καθώς ο 75χρονος Ροδίτης, είχε να εισπράξει χρήματα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Από την στιγμή που ο συμπολίτης μας, κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο να εισπράξει τη σύνταξή του, ξεκίνησε έναν τηλεφωνικό… Γολγοθά ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

«Αδυνατώ να πιστέψω αυτό που μου συμβαίνει. Το λάθος το κατανοώ. Με μπέρδεψαν με άλλον συνταξιούχο που είχε αποβιώσει κι είχε το ίδιο όνομα και το ίδιο επίθετο και έκοψαν και τη δική μου σύνταξη.

Γιατί όμως τώρα εγώ πρέπει να μπω σε τέτοια διαδικασία; Γιατί πρέπει να διορθώσω εγώ και να αγωνιώ ένα λάθος που οι ίδιοι έκαναν στο γενικό λογιστήριο του κράτους;
Με είχαν διαβεβαιώσει ότι στις 22 Νοεμβρίου θα έπαιρνα κανονικά τη σύνταξή μου. Μέχρι σήμερα δεν έχω εισπράξει ούτε ένα ευρώ!

Τους εξήγησα ότι έχω υποχρεώσεις να πληρώσω και να ανταποκριθώ και επειδή είχα και λίγο αυστηρό τόνο, αφού είχα αγανακτήσει, μου έβαλαν κι από πάνω και τις φωνές!
Τώρα με διαβεβαίωσαν και πάλι ότι τον Δεκέμβριο θα με πληρώσουν τη σύνταξη και τα καθυστερούμενα. Για να δούμε…»

Η καταγγελία του Συλλόγου
Σε καταγγελία που έκανε χθες ο σύνδεσμος συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Δωδεκανήσου και ο πρόεδρος κ. Νίκος Παπαεμμανουήλ, αναφέρεται: Ο Σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου Νομού Δωδ/σου,διαμαρτύρεται έντονα, για την αναλγησία του ελληνικού κράτους.

Το ΓενικόΛογιστήριο του Κράτους σταμάτησε να καταβάλλει τη σύνταξη στο μέλος μας Μανωλά Κώστα του Εμμανουήλ, γιατί όπως πληροφορηθήκαμε τον θεώρησε αποθανόντα, ενώ ο εν λόγω υπάλληλος συνταξιούχος έχει καταγραφεί στηνΤράπεζα που έχει δηλώσει να του κατατίθεται η σύνταξή του. Μάλλον όπως μάθαμε, κάποιος άλλος συνταξιούχος από άλλη περιοχή της χώρας μας με το ίδιο ονοματεπώνυμο, έχει φύγει από τη ζωή.

Ο κάθε συνταξιούχος εκτός από το ονοματεπώνυμο έχει το δικό του Α.Φ.Μ., έχει το δικό του Α.Μ. Σύνταξης, έχει το δικό του ΑΜΚΑ και τη δική του τράπεζα.
Όλα αυτά αγνοήθηκαν και θεώρησαν το μέλος μας πεθαμένο. Σε μια εποχή ηλεκτρονικού πολιτισμού δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη. Έγινε το λάθος προσπαθήσαμε και προσωπικά και μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας να διορθώσουμε το λάθος και να καταβληθεί η σύνταξη.

Δυστυχώς και παρά την διαβεβαίωση του δ/ντή του Γ.Λ.Κ. ότι σύντομα θα επανορθωθεί το μοιραίο λάθος, ο συνταξιούχος μέλος μέχρι σήμερα δεν πήρε τη σύνταξή του.
Έχει να πάρει σύνταξη από το Σεπτέμβριο μήνα μέχρι σήμερα.

Όταν το κράτος πρέπει να εισπράξει, τότε οι Νόμοι λειτουργούν με ταχύτητα και σου παίρνουν και τόκους υπερημερίας. Όταν όμως σου χρωστά τότε τα γρανάζια της κρατικής μηχανής υπολειτουργούν. Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το έγγραφο της Ομοσπονδίας μας που στάλθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Κώστα Σταϊκούρα.

«Κύριε Υπουργέ,
Σας μεταφέρομε τις έντονες διαμαρτυρίες του ακριτικού Συλλόγου μας Δωδεκανήσου επειδή από λάθος της Υπηρεσίας Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου διεκόπη από το μήνα Οκτώβριο 2014 η σύνταξη του μέλους Μανωλά Χρήστου του Εμμ. Συνταξιούχου Υπουργείου Δικαιοσύνης, κανονικά απογραφέντος με Α.Μ. 2504042390012 και παρά τας δοθείσας υποσχέσεις ότι θα καταβληθούν οι καθυστερημένες συντάξεις στις 27 Νοεμβρίου εν τούτοις δεν κατατέθηκαν.

Αντίθετα σε τηλεφωνική διαμαρτυρία του είπαν ότι θα καταβληθούν στο τέλος Ιανουαρίου 2015!
Για το θεό κ. Υπουργέ, πέντε μήνες χωρίς σύνταξη και χωρίς υπαιτιότητα πώς θα ζήσει ο άνθρωπος που είναι και ασθενής; Γιατί τόση αναλγησία; Κανείς υπεύθυνος; Σας παρακαλούμε δώστε αμέσως εντολή να του καταβληθούν αμέσως οι οφειλόμενες συντάξεις.
Δυστυχώς καμία απάντηση δεν πήραμε.

Τώρα όπως μας διαβεβαίωσαν, το μέλος μας θα πληρωθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2014, θα πάρει τη σύνταξή του Ιανουαρίου 2015 και τις καθυστερημένες συντάξεις στο τέλος Ιανουαρίου 2015.
«Ελλάς το μεγαλείο σου, βασίλεμα δεν έχει…» όπως λέει ο ποιητής. Πώς θα ζήσει ο άνθρωπος αυτούς τους μήνες; Πώς θα πληρώσει τα φάρμακά του; Πώς θα κάνει γιορτές; Απάντηση καμία. Η απάντηση στα ερωτήματά μας είναι μια και μοναδική: Δεν μπορεί να γίνει τίποτε γιατί το σύστημα δεν λειτουργείδιαφορετικά.

Κύριε Υπουργέ, ζούμε μια δύσκολη κατάσταση. Παίρνουμε ψίχουλα, μην τα στερείτε και αυτά από τoν απόμαχο συνταξιούχο. Η αξιοπρέπεια είναι αρετή για τον Έλληνα.»

rodiaki