Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 
 
   Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων με θέμα την καταδίκη της επίθεσης στον δήμαρχο Σάββα Xιoνίδη από τον δημοτικό σύβουλο της μειοψηφίας Γιώργο Κοκαβίδη και όπου εξεδόθη το ακόλουθο ψήφισμα :

ΨΗΦΙΣΜΑ

1) Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη και απρόκλητη επίθεση του Δημοτικού Συμβούλου Γεωργίου Κοκαβίδη, στον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, η οποία δεν στρέφεται μόνο κατά του προσώπου του κ. Δημάρχου αλλά κυρίως κατά του θεσμού που εκπροσωπεί.

2) Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να συναντούν την ανοχή του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών αφού υποβιβάζουν θεσμούς πρόσωπα και δημοκρατικές λειτουργίες και μας οδηγούν σε εποχές που με περισσό αγώνα ξεπεράσαμε και με περισσό αγώνα δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κ.κ. Σαλπιστής και Ανανιάδης ψήφισαν μόνο το σκέλος του ψηφίσματος που αφορά την καταδίκη της βιαιοπραγίας εναντίον του δημάρχου και όχι στα υπόλοιπα που αναφέρει το ψήφισμα περί λειτουργίας των θεσμών, διότι όπως τόνισαν έχουν διαφορετικές θέσεις ως προς τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και εν συνεχεία κατέθεσαν δικό τους ψήφισμα, το οποίο ψηφίσθηκε μόνον από τους ίδιους.