Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Μήνυμα Κώστα Δημόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας




   Λιτόχωρο, 8 Μαρτίου 2014





 
    Η Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε για να αναδείξει το ρόλο των γυναικών στην διαμόρφωση της ιστορίας και για να θυμίζει πως ασχέτως των όσων βημάτων έχουν ήδη γίνει στην αυτονόητη κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, είναι ακόμη πολλά- πολλά που πρέπει να ακολουθήσουν.   

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειαζόμαστε παγκόσμιες ημέρες για να γιορτάζουμε τη γυναικεία φύση, για τη γυναίκα που αγαπά τον εαυτό της και ξέρει να χαίρεται τη ζωή της, κάθε μέρα μπορεί να γίνει γιορτή. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια ημέρα κατά την οποία οι γυναίκες τιμώνται για τα επιτεύγματά τους, ανεξάρτητα από εθνικές, γλωσσικές, πολιτιστικές, οικονομικές ή πολιτικές διαιρέσεις. Είναι μια ευκαιρία υπενθύμισης παλιότερων αγώνων και επιτευγμάτων.
Λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας, που είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα, θα ακουστούν ύμνοι για τη Γυναίκα και θα ειπωθούν βαρυσήμαντες εκφράσεις γι' αυτήν. Η αλήθεια είναι ότι το χειροκρότημα δεν χρειάζεται επί σκηνής,  αλλά στην ιδιωτική τους ζωή, δηλαδή στην επαγγελματική  και  στο ρόλο της συζύγου και της μητέρας. Η μία μέρα είναι πολύ λίγη μπροστά στην γυναικεία καθημερινότητα
Ευχόμαστε σε όλες τις γυναίκες υγεία και δύναμη για ν’ αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.

Κώστας Δημόπουλος
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη»
Δήμου Δίου - Ολύμπου