Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ο Τσαμασλής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του (φωτο)

του ακτιβιστή
Με αφορμή την παρουσίαση ενός μεγαλόπνοου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του Θερμαϊκού, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Τσαμασλής, ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της Δημαρχίας στον Θερμαϊκό.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την διστακτικότητα της ομάδας Αλεξανδρή να αναδείξουν τον διάδοχο από τα σπλάχνα της παράταξης "Θερμαϊκός για Όλους" αναδεικνύει τον πόλο που θα συσπειρώσει τους - εναπομείναντες - δεξιούς ψηφοφόρους στον δήμο κάτω από την μοναδική δεξιά υποψηφιότητα του Μεσημεριώτη αυτοδιοικητικού παράγοντα.
Επίσης - αν συνυπολογιστεί και η  υποψηφιότητα της Συμπολιτείας Θερμαϊκού που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη Κυριακή 9/1 - μπορούμε με σιγουριά πλέον να ισχυριστούμε πως επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας πως δεν θα υπάρξουν περισσότερα από 4,5 έως 5 ψηφοδέλτια που θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών στον Θερμαϊκό.
Η παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος του Γιώργου Τσαμασλή (που παρακάτω το παραθέτουμε αυτούσιο) είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο που ο εισηγητής του φρόντισε να το προβάλλει ως ρεαλιστικό αναφέροντας -με όρους και προϋποθέσεις- τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να το υλοποιήσει, ποντάροντας ιδιαίτερα στην ενότητα των κατοίκων (προφανώς και παρατάξεων).
Είναι μάλιστα τόσο μεγαλόπνοο το όραμα του Τσαμασλή που (δεν δίστασε να πει ότι θέλει να δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο τουριστικό brand name για τον Θερμαϊκό, τη Θερμαϊκή Ριβιέρα!) περιλαμβάνει Αλεξάντερλαντ (θεματικό πάρκο που το προσδιορίζει να εγκαθίσταται στην περιοχή των κεραιών), συμφωνία με ΤΑΙΠΕΔ για εκμετάλλευση - επενδυτική παραχώρηση των κάμπινγκ, θαλάσσια αστική συγκοινωνία σε δύο χρόνια (με άμεση πιλοτική εφαρμογή της από τον Μάϊο), 5άστερα ξενοδοχεία, μαρίνα στην Αγία Τριάδα, δημιουργία υφάλου για καταδυτικό τουρισμό, ανάπτυξη δομών αλληλεγγύης χρησιμοποιώντας ντόπιο επιστημονικό προσωπικό, εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου που μπορεί να δώσει δωρεάν ενέργεια στους δημότες κ.ά.
Η ομιλία μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα επιτυχημένη οργανωτικά και επικοινωνιακά. Το ακροατήριο ήταν πολυπληθές. Δεν συγκέντρωσε όμως, είναι αλήθεια, παρά λίγα στελέχη της ομάδας Αλεξανδρή. Διακρίναμε τον κ. Λευτέρη Κεραμιδάκη, γραμματέα του Δήμου, Βασίλη Αθανασιάδη αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων, Γιάννη Βασιλειάδη, Κώστα Τροκάνα, Έφη Ζαριφέ,  Γιάννη Τσαπουρνά, Αντώνη Καζάκη, Πουλχερία Τζέκου, Σοφία Ζηφκοπούλου, χωρίς να σημαίνει αναγκαστικά ότι η παρουσία σημαίνει και στήριξη ή ακόμα περισσότερο συστράτευση με τον υποψήφιο Δήμαρχο. Φυσικά παρών το δεξί του χέρι ο κ. Αντώνης Βουδούρης.
Τον κ. Τσαμασλή προλόγισε ο κ. Χάρης Αμμανατίδης με την ιδιότητά του Προέδρου Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων, ο οποίος χαρακτήρισε ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο το αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα ακολουθούσε με την προϋπόθεση ότι θα αγκαλιαστεί από την κοινωνία, δεδομένου ότι καθορίζει τις πηγές που εξασφαλίζουν την πραγματοποίησή του.
Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη - που έγινε εκτός κειμένου - ήταν επικοινωνιακά άρτια. Ο ομιλητής επιχείρησε να δείξει ότι πατάει γερά στα πόδια του (αναφορικά με το προταθέν σχέδιο) και έτυχε της ενθουσιώδους επικρότησης του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα που δεν δίστασε να πλέξει το εγκώμιο του συνεργάτη του χαρακτηρίζοντάς τον ιδιαίτερα πρακτικό και αποτελεσματικό πολιτικό, που αποτελεί παράδειγμα και για τον ίδιο. Έδωσε έτσι πάσα στον κ. Τσαμασλή να κλείσει την ομιλία του με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του αλλά και την δέσμευσή του μέσα στις προσεχείς ημέρες να δώσει στην δημοσιότητα τον τίτλο της παράταξης αλλά και βασικά ονόματα συνεργατών του.
Το αναπτυξιακό πρόγραμμα του κ. Γιώργου Τσαμασλή μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ