Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ… ΑΡΚΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΝΩΝ!

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Ν. ΚΟΥΚΟΥΤΑΤΣΙΟ

 Αντώνιος Ι. Ζαρκανέλας
π. Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης
Νομαρχίας Θεσσαλονίκης


   Δεν έχω, πλέον, καμιά αξίωση κ. Κουκουτάτσιο  να προσκομίσετε «…τα στοιχεία ενοχής με τα οποία το λαϊκό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο κάποιους», που όπως εσείς ισχυρίζεστε ήταν «συνεργάτες των Γερμανών». Δεν χρειάζονται πια στοιχεία... αφού, μετά την παραδοχή ότι απλώς δεν μπορείτε να δώσετε τα στοιχεία ενοχής – εσείς χρησιμοποιήσατε κ. Κουκουτάτσιο δεύτερο πληθυντικό – φαίνεται πως ταυτίζεστε, με ήσυχη την συνείδηση, με την δολοφονία 50 Ελλήνων και Ελληνίδων πολιτών. 


Ο δεύτερος πληθυντικός σημαίνει άραγε ότι συμμετείχατε και  στη σφαγή;  Ή, μήπως, ήσασταν μικρός τότε; Γιατί μας πείσατε ότι τα στοιχεία ενοχής, όπως λέτε, τα έχετε αλλά δεν μπορείτε να μας δώσετε… Άρα υπάρχουν... Οι «κάποιοι» πενήντα (50) ήταν άνθρωποι, συνάνθρωποί μας, κ. Κουκουτάτσιο, και όχι αρνιά για σφάξιμο… Σας ξέφυγε αυτό σαν λεπτομέρεια ή το ξεχάσατε;
Δεν θα ‘θελε –είμαι σίγουρος γι αυτό– κανένας από τους οικείους των θυμάτων, τώρα πια, ούτε καν τη συγγνώμη σας. Υποθέτω ότι εκείνοι σας συγχωρούν. Αρκεί που εμφανίστηκε κάποιος, εσείς εν προκειμένω, που παραδέχεται ότι έγινε η ομαδική δολοφονία. Η παραδοχή σας είναι μνημειώδης γιατί μέχρι τώρα ήταν κρυμμένο το συμβάν, καταχωνιασμένο, καλλίτερα, στα σκουπίδια της τέτοιας ιστορίας σας. Γιατί υπάρχει και η άλλη ιστορία.
Σας ευχαριστώ, γιατί με την παρέμβασή σας πείσατε και τον τελευταίο αμφισβητία της ομαδικής δολοφονίας 50 Ελλήνων και Ελληνίδων από το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ, αλλά και τί συνέβαινε εκείνη τη περίοδο και μάλιστα τις νύχτες… Η Ιστορία έχει ένα πλεονέκτημα: Βασίζεται σε γεγονότα με τα οποία τροφοδοτείται και αλλάζει. Η συμβολή σας προς την κατεύθυνση αυτή θεωρώ πως ήταν σημαντική.