Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Παραδόθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα

              Δελτίο Τύπου 
  Την ημέρα εορτής της αγίας Αναστασίας της φαρμακολύτριας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, επέλεξαν οι οργανωτές της τελετής προκειμένου να παραδώσουν και τυπικά το Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στην ομιλία της η τέως Πρόεδρος επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. – Παιδίατρος – Ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής κ. Άννα Φαχαντίδου, επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημέρα όπου εορτάζει η αγία Αναστασία η οποία, κατά την Ορθόδοξη Παράδοση, έχει από τον Θεό το χάρισμα να λυτρώνει ανθρώπους από ψυχικές και σωματικές ασθένειες.
 
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
 

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργου Παπαθανασίου, του Προέδρου του ομωνύμου Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη, καθώς επίσης και του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλαταμώνα κ. Γιάννη Σπαθάρη.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Ντζιμάνης, ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Γρυλλάκης, ο Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαος Γεωργιάδης, ο Καθηγητής Ερευνητής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Γαλλής, καθώς και εκπρόσωπος του Βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου Γιώργος Κωτούλης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Φαρμάκης, Σοφία Νούλα και Σοφία Ζουρζούρα, οι Πρόεδροι Νέας Εφέσου Δημήτρης Κατιρτζής μαζί με εθελοντές Ερυθροσταυρίτες, Παντελεήμονα Παντελής Αντωνόπουλος, Σκοτίνας Γιώργος Πληξίδας και Πόρων Νίκος Παπανικολάου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Ελευθερίου (που συντόνιζε την εκδήλωση), Θεόδωρος Τζίκας, Βασίλης Γκατζάς και Δημήτρης Χατζής.
Επίσης, το «παρών» έδωσαν Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, εθελοντές πυροσβέστες, πολλοί δημότες κυρίως από την περιοχή Πλαταμώνα και Πόρων, ενώ την τελετή παρακολούθησαν και κάλυψαν εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης από Πιερία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.
Για ανεξάρτητους λόγους της θελήσεώς τους, δεν μπόρεσαν να έρθουν στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα κ. Δανιήλ Σπανόπουλος, ο οποίος ασθενεί, όπως επίσης και ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Βροχαρίδης, ο οποίος απουσιάζει στην Αθήνα λόγω θανάτου της συζύγου του.
 
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 
Πριν από την τελετή, η δημοτική μπάντα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου παρουσίασε χριστουγεννιάτικα μουσικά κομμάτια ενώ μετά τον Αγιασμό μίλησε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλαταμώνα κ. Γιάννης Σπαθάρης, ο οποίος, ως γνωστόν, μαζί με το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού παραχώρησαν (με χρησιδάνειο) τη χρήση του κτιρίου στον Δήμο Δίου-Ολύμπου.
Στη συνέχεια η τέως Πρόεδρος επιτροπής Κοινωνικής   Πολιτικής του Α.Π.Θ. – Παιδίατρος – Ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής  κ. Άννα Φαχαντίδου απεύθυνε χαιρετισμό που εξήρε την ανιδιοτελή προσφορά συνανθρώπων μας αυτή την δύσκολη περίοδο τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη ύπαρξης κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση  που βιώνουμε.
Ακολούθως, χαιρέτισε ο Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαος Γεωργιάδης, ο οποίος, μεταξύ των άλλων που είπε, ανέφερε ότι «σ’ αυτή την εποχή της κρίσης, πράξεις σαν κι αυτή (παραχώρηση και ανακατασκευή κτιρίου για να λειτουργήσει ως Περιφερειακό Ιατρείο) που έγινε στον τόπο σας, σημαίνει ότι εμείς δεν θα γονατίσουμε, θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα επιζήσουμε όπως ζούσαμε παλιά».
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 
Στον δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Γιώργος Παπαθανασίου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα λειτουργεί με ελλείψεις προσωπικού, γι αυτό και πρέπει να στελεχωθεί επαρκώς.
Σημείωσε, ακόμη, ότι υπάρχουν και κάποιες ελλείψεις εξοπλισμού, γι αυτό και ανακοίνωσε ότι κατόπιν συζήτησης που είχε με τον Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη, πήρε την διαβεβαίωση ότι πέρα από την ανακατασκευή του κτιρίου ο κ. Διονύσης Πασχάλης είναι πρόθυμος να εξοπλίσει το Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα με ορισμένα αναγκαία ιατρικά μηχανήματα που λείπουν.
Μετά το πέρας του χαιρετισμού του ο κ. Παπαθανασίου κάλεσε τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλαταμώνα κ. Γιάννη Σπαθάρη καθώς και τον Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη προκειμένου να τους τιμήσει για τη μεγάλη προσφορά τους. Επιπλέον, κάλεσε τον κ. Διονύση Πασχάλη να πει, εκτός προγράμματος, δυο λόγια στον κόσμο.
 
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ, ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ!
 
Υπό τις παροτρύνσεις των παρισταμένων αρχών και τις επευφημίες των πολιτών ο κ. Πασχάλης χωρίς να ανεβεί στο βήμα και μιλώντας εκτός μικροφώνου απευθύνθηκε στους δημότες και στους επίσημους λέγοντας: «Χρόνια πολλά. Καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και αγάπη. Όλοι μαζί προχωράμε με αξιοπρέπεια για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας, αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες που διέρχεται ο τόπος μας». Εκείνη τη στιγμή, τον κ. Πασχάλη διέκοψε, εντελώς αυθόρμητα, μια δημότισσα από τον Πλαταμώνα, λέγοντας: «Ευχαριστούμε πολύ, κ. Πασχάλη, να είστε καλά. Ευχαριστούμε πολύ», είπε και ξαναείπε συγκινημένη.
Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο κ. Παπαθανασίου λέγοντας ότι το Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα έγινε χωρίς κρατική επιχορήγηση, αλλά με την προσφορά του Συνεταιρισμού και την εξολοκλήρου κάλυψης του οικονομικού κόστους  ανακατασκευής του κτιρίου από το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης». Και πρόσθεσε, εύχομαι να βρεθούν κι άλλοι μιμητές.
Ο κ. Πασχάλης από την πλευρά του είπε στην άγνωστη κυρία αλλά και σε όλους όσους χειροκροτούσαν ότι «υπάρχουν κι άλλοι, αφανείς ήρωες, είναι ανάμεσά μας πάρα πολλοί»… «Ίσως να μην τους ξέρουμε», απάντησε συμφωνώντας η κυρία. «Όλοι μαζί να είμαστε δεμένοι, να είμαστε ενωμένοι για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που ζει η Πατρίδα μας», επανέλαβε ο κ. Πασχάλης κλείνοντας τον χαιρετισμό του.
 
ΔΕΞΙΩΣΗ
 
Η σεμνή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρατέθηκε αλλά και με επίσκεψη σε χώρους του Περιφερειακού Ιατρείου Πλαταμώνα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αρκετοί δημότες αλλά και επισκέπτες επιδίωξαν να δουν από κοντά και να γνωρίσουν τον Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος, κ. Διονύση Πασχάλη, να του σφίξουν το χέρι και να τον ευχαριστήσουν για τα καλά που κάνει στον τόπο τους.