Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ





  Στις 6 Δεκεμβρίου 2013 κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ψεύτικα και αναληθή στοιχεία για τον δείκτη της Βρεφικής Θνησιμότητας στη χώρα μας, ανεβάζοντάς τον στο 3,8 %0 και σημειώνοντας μάλιστα ότι παρουσίασε αύξηση έναντι της προηγούμενης χρονιά, θέλοντας να «αποδείξει» την έλλειψη υγειονομικής φροντίδας για τα βρέφη και τις οικογένειες και τις «βλαπτικές επιπτώσεις» της κυβερνητικής πολιτικής για την Υγεία των Ελλήνων.
Κατέθεσα στην ολομέλεια της Βουλής κατά την ομιλία μου στις 7/12/2013 τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με ημεροχρονολογία έκδοσης τους την 01/08/2013, από όπου προκύπτει μείωση του δείκτη της βρεφικής θνησιμότητας από το 3,35%0 το 2011 στο 2.91%0 το 2012. Ενώ αντίστοιχα και ο δείκτης νεογνικής θνησιμότητας το 2012 μειώθηκε στο 1,87%0 από το 2,19%0, όπου βρισκόταν το 2011.
Αυτή είναι η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, πολιτεύονται, με ψεύτικα στοιχεία.
Φυσικά ούτε λέξη για το προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων, τόσο κατά τη γέννηση, όσο και στην ηλικία των 65 ετών, που είναι οι παγκόσμια αποδεκτοί δείκτες για την Υγεία και την κατάσταση του πληθυσμού κάθε χώρας.
Σύμφωνα με αυτούς τους δείκτες, το προσδόκιμο επιβίωσης αυξήθηκε σημαντικά και είναι ίσο με αυτό στη Γερμανία. Δείχνονται ότι και με λιγότερα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, διασφαλίζοντας την ποιότητα υγείας σε όλες τις ηλικίες.
Στις 10/12/2013 κατά την ομιλία μου στην Βουλή, αφού αναφέρθηκα στην ανάγκη επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, και δη χωρίς καμία αύξηση των Διοδίων στον άξονα από Λαμία μέχρι Θεσσαλονίκη, εστίασα στην αρνητική εικόνα των πολλαπλών διοδίων στο Νομό Πιερίας. Τόνισα την ανάγκη άμεσης εφαρμογής αλλά και επιπρόσθετης ρήτρας ασφαλείας για ηλεκτρονική πληρωμή στην είσοδο και έξοδο των οδικών αξόνων, με βάση τη διανυθείσα χιλιομετρική απόσταση, με την τιμή που προβλέπεται, των 0,04 €/χλμ και φυσικά με παράλληλη κατάργηση των υπαρχόντων σταθμών διοδίων.
Ζήτησα δε, υπενθυμίζοντας στον κ. Υπουργό τις δεσμεύσεις του κ. Σουφλιά. προ 5ετίας στους Βουλευτές Πιερίας, την δημιουργία παράπλευρου οδικού δικτύου για αυτούς, που δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο. Τον κάλεσα, μάλιστα, αφού πέτυχε την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, να προχωρήσει στη λύση και των τοπικών προβλημάτων του Νομού μου, που προανέφερα και τόσο ενόχλησε τον κ. Αντώνιο Μάντζιο, πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Πιερία, ο χαρακτήρας που τους έδωσα.
Κε Μάντζιο, να ξέρετε ότι τις μάχες τις δίνω μέσα στη Βουλή, όπου δε διστάζω, ούτε κρύβομαι και παίρνω το λόγο σε όλα τα μεγάλα θέματα, που απασχολούν την πατρίδα. Μπορεί να χρησιμοποιώ ενίοτε ακραίο λεξιλόγιο, προκειμένου να υποστηρίξω τα επιχειρήματά μου, ΠΟΤΕ όμως λεκτικά πυροτεχνήματα για λαϊκή κατανάλωση.
Τα πρακτικά της Βουλής είναι στη Διάθεση κάθε ενδιαφερομένου πολίτη.
Όλα αυτά ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τα μετέφρασε σε μικρά πταίσματα για μικρούς τοπικούς πολιτικούς.
Είναι γνωστή η ψευδολατρεία του και η λασπολογία του από άλλες ανακοινώσεις του. Και πάντοτε είναι εμφανής η επίμονη άρνηση του για κάθε έργο, που γίνεται στην Πιερία και στην Ελλάδα και κινείται σε αναπτυξιακή τροχιά.
Το αν κάποιος είναι «μικρός» ή «μεγάλος» κε. Πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το κρίνει ο Λαός και η ιστορία σε πολιτικό και ιστορικό χρόνο. Εκτός αν εσείς διαθέτετε και άλλες ικανότητες… εκφράζοντας Λαό και Ιστορία ταυτόχρονα…
Καλές Γιορτές και καλή Φώτιση πονηρέ Πολιτευτή…
Γιώργος Κωνσταντόπουλος
Βουλευτής Πιερίας

ΥΓ. Το εν λόγω νομοσχέδιο αφορούσε την επανεκκίνηση και ΜΟΝΟ των μεγάλων δημοσίων έργων, που έχουν σταματήσει επί τριετία. Καμία αναφορά δεν είχε σε σταθμούς διοδίων.