Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ TOY Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 
 ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗ LEFTERIA
  

   Η μονάδα τεχνητού νεφρού ( αιμοκάθαρσης ) του Γενικού  Νοσοκομείου Κατερίνης βρίσκεται εκτεθειμένη σε πολύ μεγάλο ΚΙΝΔΥΝΟ.
Βάσει νόμου σε κάθε 40 ασθενείς πρέπει να υπάρχουν 2 γιατροί. Στο νοσοκομείο μας υπάρχουν 75 ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση. Μέχρι πριν 15 ημέρες υπήρχαν 3 γιατροί που με έξτρα προσπάθεια και φιλότιμο κατάφερναν και κάλυπταν τις ανάγκες των ασθενών. 


Σήμερα υπάρχουν μόνο 2 γιατροί και από τις 18-10-2013 θα υπάρχει ΜΟΝΟ ένας γιατρός, η κ. Μαλιάρα, η οποία καλύπτει και τα εξωτερικά ιατρεία. Το τι θα επακολουθήσει δε χρειάζεται νομίζω να το αναλύσουμε...το ποιος φταίει;;; Ούτε αυτό χρειάζεται ανάλυση, λίγο πολύ όλοι το ξέρουμε... Το ερώτημα είναι  ποιος μπορεί να βοηθήσει και να δώσει λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.    Ο πρώτος σίγουρα είναι ο διευθυντής ο κ. Φαρμάκης που πρέπει να εξαντλήσει ΑΜΕΣΑ όλες τις δυνατότητες που έχει και του δίνει η θέση του και να ζητήσει την κάλυψη των κενών θέσεων. Ο δεύτερος είναι: οι τέσσερις τοπικοί βουλευτές, απαιτούμε να πάρουν θέση και να πιέσουν και απαιτήσουν και αυτοί ΕΚΕΙ που πρέπει, ώστε οι κενές θέσεις να ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ  ΑΜΕΣΑ. 
    ( υπάρχει και ένα ακόμα πρόβλημα με τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται, ενώ πρώτα η προμήθεια γινόταν από 3 εταιρίες, τώρα τα φίλτρα τα προμηθεύουν 11 εταιρίες, με αποτέλεσμα να ΜΗΝ  είναι όλα κατάλληλα...όποιος είναι αρμόδιος γι΄αυτό, θα πρέπει να το εξετάσει πολύ σοβαρά...)
  Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να σκύψουν στο πρόβλημα, να ασχοληθούν σοβαρά και να δώσουν άμεσα  τη λύση που χρειάζεται.
   Συγγενείς ασθενών.