Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ο επίμονος επιπλοποιός

 

 

  Ο εκατομμυριούχος που δεν άλλαξε με τα λεφτά

  
    Όπως πολλοί από εκείνους που κερδίζουν ένα μεγάλο ποσό, ο David Ashcroft είχε πει, όταν κέρδισε το τζακ ποτ, πως τα χρήματα δεν θα άλλαζαν τη ζωή του. 


Δεκαέξι χρόνια και… σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ μετά, αποδεικνύεται πως ο Ashcroft τήρησε αυτό που είχε πει.
Ο 46χρονος εξακολουθεί να εργάζεται ως συντηρητής επίπλων και να ζει με τους ηλικιωμένους γονείς του στο σπίτι όπου ζούσαν και πριν το τυχερό δελτίο- αν και έχουν πια βάλει διπλά τζάμια.
Ο Ashcroft έχει ξοδέψει κάποια από τα κέρδη του αλλά κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για σπατάλες: αγόρασε ένα καινούριο βαν, ένα τροχόσπιτο και ένα τετρακίνητο όχημα, το οποίο λέγεται πως ήταν για τους γονείς του. Επίσης ξόδεψε λιγότερα από 300.000 ευρώ επενδύοντας στην τοπική αγορά ακινήτων.
Οι μόνες «υπερβολές» του είναι πινακίδες κατά παραγγελία για το αυτοκίνητο του πατέρα του και μια Φεράρι την οποία δώρισε σε κάποιον συγγενή του.
Όταν το Μάιο του 1997 σημείωνε την τέταρτη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της λοταρίας στη Βρετανία, ο Ashcroft είχε δηλώσει πως δεν είχε ποτέ σχέση με γυναίκα, πως δεν είχε ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό και πως το μόνο του πάθος ήταν τα κομψά έπιπλα.
Αφότου άφησε το σχολείο σε ηλικία 16 ετών, εκπαιδεύτηκε στη συντήρηση επίπλων και παρά την τεράστια αλλαγή που του προσέφερε η τύχη του, ο ίδιος επέμενε πως είχε στη ζωή όλα όσα ήθελε.
«Είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, κάπως εσωστρεφής. Αυτό μπορεί να με αλλάξει αλλά ελπίζω όχι», είχε πει.
Φαίνεται πως ακόμα δεν υποκύπτει στους πειρασμούς του πλούτου και πρόσφατα φωτογραφήθηκε να καθαρίζει έξω από το εργαστήριό του στο Λίβερπουλ.