Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : «1942 – 2012: 70 χρόνια 6ο Δημοτικό Σχολείο»



 Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης συμπλήρωσε τη χρονιά που πέρασε 70 χρόνια από την ίδρυσή του, το 1942.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από την τυπική ίδρυση του σχολείου, διοργάνωσε εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο: 
 


«1942 – 2012: 70 χρόνια 6ο Δημοτικό Σχολείο».

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 σε δύο χώρους του Επιμελητηρίου Πιερίας:
Στην αίθουσα Συνεδρίων, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με τρεις συνοπτικές ομιλίες: α) για το έργο του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων από τον πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων κ. Δημοσθένη Σιδηρόπουλο β) για σημαντικά ιστορικά στοιχεία σχετικά με την ανέγερση του διδακτηρίου, από το δάσκαλο του σχολείου κ. Γιάννη Δημητριάδη και γ) για τις δραστηριότητες και δράσεις του σχολείου κατά τις πλέον πρόσφατες σχολικές χρονιές, από το Διευθυντή του σχολείου κ. Γιάννη Οργανόπουλο.

Ο άλλος χώρος ήταν εκθεσιακός χώρος του Επιμελητηρίου, στον οποίο εγκαινιάστηκε έκθεση τριών θεματικών αξόνων:
  • Πρώτος άξονας: Έκθεση εικαστικών έργων (κυρίως έργων ζωγραφικής) όλων των μαθητών και μαθητριών του σχολείου. Δεύτερος άξονας: Έκθεση λαογραφικού υλικού, οργάνωσαν οι μαθητές και μαθήτριες του Β2 τμήματος.
  • Τρίτος άξονας: Έκθεση μουσειακών αντικειμένων σχολικής ζωής.

Μαθητές της Ε ΄και ΣΤ΄ Τάξης παρουσίασαν ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο, το οποίο συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από μαθητές άλλων σχολείων, από 18 Απριλίου μέχρι και την άλλη Πέμπτη 25 Απριλίου από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, μετά από επικοινωνία με το σχολείο. Επίσης, θα παραμείνει ανοικτή, για κάθε ενδιαφερόμενο, τα απογεύματα της Δευτέρας 22 Απριλίου και Τετάρτης 24 Απριλίου, από τις 6.00 – μέχρι τις 8.00.

Με την έναρξη, χαιρετισμούς έκαναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ως συνεργάτης-συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, η Πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Κατερίνης κ. Πιπίτσα Μακρίδου, ως εκπρόσωπος του Δήμαρχου Κατερίνης, ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας κ. Νίκος Γραίκος, ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κ. Ιωάννης Καζταρίδης και ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κ. Αστέριος Κρίτογλου.
Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας κ. Χρήστος Αντωνίου, ο Προϊστάμενος 16ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης κ. Χαράλαμπος Συμεωνίδης, ο Διευθυντής του 2ου Δημ. Σχολείου κ. Νίκος Ναχόπουλος, ο Διευθυντής του 9ου Δημ. Σχολείου κ. Χρήστος Τάκος, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Δημήτρης Κυριακού, οι διατελέσαντες Διευθυντές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης κ.κ. Δημήτρης Ρουσάκης, Κων/νος Αρβανίτης, Δημήτρης Καούνας, Ελένη Παπακαλούση, Αναστάσιος Πολυχρονίδης και οι παλιοί δάσκαλοι του σχολείου πατήρ Χρήστος Αποστολός, Θεοδόσης Τζιούκας, Παναγιώτης Σεϊταρίδης.

Τιμώμενα πρόσωπα ήταν τα μέλη της Οικογένειας του αείμνηστου Κυριάκου Οικονομίδη, Προέδρου της Σχολικής Εφορείας του 6ου Δημοτικού Σχολείου την περίοδο (1946-1958), στον οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, η ανέγερση του διδακτηρίου.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, τιμώντας τη μνήμη και το έργο του αείμνηστου Κυριάκου Οικονομίδη, απένειμε τιμητική πλακέτα στην οικογένειά του, την οποία παρέλαβαν η κ. Ιωάννα Κουκουτσίδη, κόρη του αείμνηστου Κυριάκου Οικονομίδη και ο γιος του κ. Δημήτριος Οικονομίδης.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Πιερίας καθώς και τον ειδικό Σύμβουλο του επιμελητηρίου κ. Νίκο Χουσουρίδη για τη φιλοξενία και τη συνεργασία στην όλη διοργάνωση της εκδήλωσης.