Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΡΜΗΓΚΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ


Όταν το μερμήγκι βούλεται να χαθεί, τότε βγάζει φτερά λέει μια λαϊκή παροιμία. 
Νίκος Κουκουτάτσιος
 π. Δήμαρχος Λιτοχώρου

    O ανεκδιήγητος τοπάρχης της Νότιας Πιερίας, αφού εξασφάλισε την αθώωση του από τη βαριά κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, για την απώλεια των 168.000 ευρώ από τη ΔΕΑΛ και τον τέως Δήμο Λιτοχώρου, που τα χάρισε στην Αττικάτ του φίλου του και κουμπάρου του Πανούση, Τώρα λοιδορεί και απειλεί την εθελοντική ομάδα δράσης για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου που προσπαθεί να τον προστατέψει από τα αδίστακτα εργολαβικά συμφέροντα, στα όποια ο κύριος Παπαθανασίου παρέχει απόλυτη πολιτική και ηθική συμπαράσταση.

Τώρα την εγκαλεί γιατί συγκαλεί συσκέψεις ερήμην των εκλεγμένων!! εκπροσώπων της Τ.Α. Πιερίας. Και αξιώνει σεβασμό και από την Κ.Ζ. αρχαιολογική εφορία, όταν έχει κηρύξει αμείλικτο πόλεμο εδώ και χρόνια στην Προϊσταμένη της εφορίας αυτής κυρία Έφη Πουλακη- Παντερμαλή, γιατί δεν επέτρεπε την ανοικοδόμηση της δασικής περιοχής Άγιος Ιωάννης Λιτοχώρου, που βρίθει από πολύτιμους θαμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς, που πρέπει κάποτε να αποκαλυφθούν, και γιατί η περιοχή αυτή γειτνιάζει και με τον Εθνικό δρυμό Ολύμπου. Και γίνεται και θρασύτατος. Αντί να σκύψει το κεφάλι και να ζητήσει συγνώμη από την κίνηση πολιτών και το λαό της Πιερίας που σύσσωμος ξεσηκώθηκε και τον υποχρέωσε να πάρει πίσω την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου για το θάψιμο των επικίνδυνων αποβλήτων της ΤΟSΗΟ, τους κατηγορεί ότι τάχα σιωπούν για τη γενναία του απόφαση!! Ότι θεληματικά την πήρε πίσω. Κάνει και κάποιον ύπουλο υπαινιγμό σε βάρος μου, αποκαλώντας μου “Μαϊντανό” ποιος; Ο πραγματικός μαϊντανός που όπως έγραψα και παλαιότερα τρέχει παντού και κάνει εμφανίσεις για να ασχολούνται οι δημοσιογράφοι μαζί του. 
ΟΠΟΥ ΓAΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΩ ΠΡΩΤΗ

Ας αφήσει τους υπαινιγμούς ο φιλοχρήματος λαοπλάνος και ας απαντήσει σταράτα σε αυτά που τον ρωτώ χρόνια τώρα προφορικά και γραπτά..
Τι γίνεται με τα 57 εκατομμύρια δραχμές που χρωστά η ΑΤΤΙΚΑΤ στον τέως Δήμο Λιτοχώρου από τις 500 χιλιάδες κυβικά αμμοχάλικο που αποκόμισε από τα εγκαταλειμμένα εκτός ΔΕΑΛ αμμορυχεία με την επίσημη σύμβαση που υπέγραψε ό ίδιος με την εταιρία αυτή, κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό την ομαλοποίηση τους που δεν έγινε ποτέ. Και να μας πει επίσης ποιος εισέπραξε το τέλος αμμοληψίας από τις εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά που αποκόμισε η κατασκευαστική ΕΤΕΚ. ΑΕ, από την κοίτη του Ενιπέα και την μετέτρεψε και σε άγριο φαράγγι, με την κάλυψη της αφεντιάς του ως Δημάρχου Λιτοχώρου. Να μας πει ακόμα, γιατί συμπαραστάθηκε πολιτικά και ηθικά και ως μάρτυρας υπεράσπισης τον γνωστό για τις δραστηριότητες του ισοβίτη Αγγελόπουλο που μαζί με κάτι άλλα καλόπαιδα φίλους του πήγαν να αρπάξουν τα 58 στρέμματα της δημοτικής περιουσίας στα οχτάρια της Γρίτσας και γλύτωσαν ύστερα από δική μου παρέμβαση και με το ξέσπασμα του σκανδάλου Πάχτα στη Χαλκιδική. ‘Μαϊντανός” εγώ αδίστακτε συκοφάντη που πάλεψα με νύχια και δόντια να εξασφαλίσω τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα της δημοτικής περιουσίας όταν εσύ ισχυριζόσουν ότι είναι δημόσια και αρνείσαι και τώρα ακόμη να μεταγράψεις την αμετάκλητη απόφαση 1216/2006 που αναγνωρίζει ως ιδιοκτησία του Δήμου τα 13500 στρέμματα στο ξηροκάμπι και όλα τα υπόλοιπα που είναι καταχωρημένα στο κτηματολόγιο του Δήμου που συντάχθηκε νομιμότατα το 1940. Μαϊντανός ,, η ταπεινότητα μου που υπηρέτησα ανιδιοτελώς χωρίς παχυλά έξοδα παραστάσεως το Δήμο Λιτοχώρου, για Σαράντα ολόκληρα χρόνια, αφήνοντας έναν εύρωστο οικονομικά Δήμο με αποθεματικά όσα και τα ετήσια τακτικά έσοδα του. Χώρια τα 1500 εποικιστικά στερέματα που υποχρέωσα το δημόσιο να μας παραδώσει σύμφωνα με το άρθρο 164 του αγροτικού νόμου, που εσύ τα ξεπούλησες αντί πινακίου φακής στους φίλους σου αυθαίρετους καταπατητές και στους δήθεν καταπατητές που τους “ανακάλυπτε “ο κολλητός σου Σαχάνας. Και άλλοτε σου συνέστησα να είσαι προσεκτικός με τη φράση, ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΟΛΙΓΑ. Γιατί αναιδέστατε όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος, και η ράβδος του Μπάρμπα Νίκου, είναι σκληρή και έχει και κόμπους αριβίστα ..

Λιτόχωρο 15 -12 /2012
 Νίκος Κουκουτάτσιος
 π. Δήμαρχος Λιτοχώρου