Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

273 αθλητές στον 7ο αγώνα ορεινού τρεξίματος «Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2012»

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ τ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ.
 
Με την ενεργό συμμετοχή και παρουσία του δημοσιογράφου και τ. Κυβερνητικού Εκπροσώπου (στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου) Παντελή Καψή, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 ο 7ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας, ο οποίος από την πρώτη χρονιά της υλοποίησης του κλείνει την σεζόν του Ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα.
Η εκκίνηση έγινε από το δημοτικό στάδιο «Πύρρος Δήμας» στο Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου και το σφύριγμα για την εκκίνηση έδωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου

Διακόσιοι εβδομήντα τρεις αθλητές ξεκίνησαν  τον αγώνα, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε χειμωνιάτικες συνθήκες και χάρισε στους συμμετέχοντες σε όλη του τη διαδρομή πολύ όμορφες εικόνες.
Τα φθινοπωρινά χρώματα με το χειμωνιάτικο τοπίο και την αχλύ του φαραγγιού του Ενιπέα δημιούργησαν ποικιλία συναισθημάτων και οπτικής απόλαυσης. Οι αθλητές που διέσχισαν τελευταίοι την πλαγιά της Γκόλνας γεύτηκαν τις πρώτες νιφάδες του χιονιού λίγο πριν τον τερματισμό τους.
Νικητές του αγώνα ήταν οι Γιάτσεκ Μπόγκοτς (02.24.16), Θανάσης Κουρής (02.24.32) και Νίκος Καλοφύρης (02.32.57). Στις γυναίκες τη νίκη πήρε η Λόρα Ρεπσένκο (03.13.260), την οποία ακολούθησαν η Ναταλία Παπουνίδου (03.22.01) και η Ιωάννα Μπαράτσα (03.28.49).
Η ομάδα της FifthElement κυριάρχησε στον αγώνα (με συνολικό χρόνο 07.55.32), όχι μόνο λόγω της πρώτης θέσης που κατέκτησε, αλλά και εξ αιτίας της πολυπληθούς συμμετοχής της. Δεύτερη αναδείχτηκε η ομάδα Kassimistraining (07.58.57), ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η GreenrunningteamElassona (08.43.42).
Τους νικητές βράβευσαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, καθώς επίσης και ο συμμετέχων στον αγώνα τ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος – δημοσιογράφος Παντελής Καψής.
Η οργανωτική επιτροπή του χειμωνιάτικου Ενιπέα με ανακοίνωση που εξέδωσε, ευχαρίστησε «από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους για ακόμη μια φορά τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα παρά τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες αλλά και τις δυσοίωνες καιρικές προβλέψεις».
Ευχαρίστησε, τέλος, «όλους όσοι συνέδραμαν στην υλοποίηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2012, χωρίς την βοήθεια των οποίων η υλοποίηση του αγώνα θα ήταν δύσκολη».