Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτόνομη Αγωνιστική Κίνηση Καθηγητών Πιερίας.: ΟΤΑΝ Η ΦΑΙΔΡΌΤΗΤΑ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ


    Μεγάλη τιμή για το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης σήμερα που το επισκέφτηκε ο υφυπουργός παιδείας κ . Παπαθεοδώρου.
       ήρθε, είδε  και απήλθε.
Σε ερώτημα συναδέλφου πως θα ζήσει όταν ο μισθός του μειώθηκε από τα 1350 στα 830 απάντησε ότι παίρνονται μέτρα κοινωνικής πολιτικής (!) όπως η δυνατότητα να σιτίζονται (!) κάποιοι εκπαιδευτικοί στις τοπικές λέσχες (!).  Δεν διευκρίνισε όμως αν στο μέτρο αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα παιδιά των εκπαιδευτικών … Ίσως το άφησε για έκπληξη στα «ισοδύναμα» της τρόικας.
    
Βεβαίως ο υφυπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η κατά 60% μείωση της επιχορήγησης των δήμων οδηγεί τα σχολεία σε μαρασμό , ότι για τα στοιχειώδη μέσα γονείς και εκπαιδευτικοί βάζουν το χέρι στην τσέπη , όπως για παράδειγμα συνάδελφος του ΕΕΕΕΚ που συστεγάζεται με το 2ο ΕΠΑΛ ,η οποία πλήρωσε ως τώρα 100 ευρώ για βενζίνη (!) οχήματος  μεταφοράς μαθητών , μαθητών με σοβαρότατα προβλήματα κινητικότητας . Ως εκεί έφτασε η «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης .
     Ευχόμαστε στον κ. υφυπουργό και εις ανώτερα ,να επινοήσει αντίστοιχα μέτρα και για τη θέρμανση των σχολείων ,μιας και πολλά από αυτά  χρωστούν το περσινό πετρέλαιο ενώ το σύνθημα που γράφτηκε σήμερα στο περίβολο του σχολείου «Ζήτω ο μισθός πείνας των 650 ευρώ » να  φωτίζει τον δρόμο του «ες αεί». 
     Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να απαντήσουν αποφασιστικά με τη μαζική συμμετοχή τους στην γενική απεργία της Τετάρτης 26-9-12 και στον αναγκαίο παρατεταμένο αγώνα που θα εξελιχθεί σε «κολασμένο φθινόπωρο» για τη συγκυβέρνηση και την τρόικα.
 Κατερίνη 18-9-12
 Αυτόνομη Αγωνιστική Κίνηση
Καθηγητών Πιερίας.