Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ : "Με μισθούς πείνας και εκ περιτροπής εργασία ουδείς πλέον θα μπορεί να αγοράζει"

   
  Η οικονομική κρίση που χτυπά με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις  μικροεπιχειρήσεις, το επόμενο διάστημα θα οξύνει παραπέρα τα προβλήματα της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολουμένων. Συνεχίζεται αμείωτη η πτώση του τζίρου και το κλείσιμο χιλιάδων μαγαζιών
      Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι, περισσότερο από πριν, με την προοπτική της χρεοκοπίας και της ανεργίας και τη συνεπακόλουθη αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών αναγκών χωρίς ορατή διέξοδο.

Την οδυνηρή αυτή κατάσταση θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τα νέα μέτρα με την εφαρμογή τους.
  Τα εισπρακτικά μέτρα των 11,7 δις συνεπάγονται την στέρηση του ποσού αυτού από την αγορά την άμεση εφιαλτική προοπτική της αγοράς, την μεγαλύτερη ύφεση, τα περισσότερα λουκέτα.
    Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι το σύνολο των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολουμένων βρίσκονται σε δεινή θέση. Η διαρκής λήψη μέτρων περιστολής έχει οδηγήσει την οικονομία αλλά κυρίως την κοινωνία στο "βούρκο". και παρα ταύτα η αποτυχημένη συνταγή των  ασφυκτικών μέτρων δεν αλλάζει..
   Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Πιερίας χωρίς ρητορείες επί αναλύσεων με όρους οικονομικούς που εν τέλει περισσότερο αποπροσανατολίζουν παρα ενημερώνουν επανέρχεται με σκοπό να επισημάνει κάτι πολύ απλό. Η οικονομία στην χώρα μας χαρακτηρίζεται από εσωστρέφεια και μόνον. Όσες  περικοπές και να γίνουν όσα χρήματα και αν χάσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι το πρόβλημα αντί να διορθώνεται θα διογκώνεται.
   Με μισθούς πείνας και εκ περιτροπής εργασία ουδείς πλέον θα μπορεί να αγοράζει. Κανένα νοικοκυριό δεν θα μπορεί να προμηθεύεται ούτε τα αναγκαία. Το χρήμα δεν κινείται και  ούτε πρόκειται. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι τα αλλεπάλληλα λουκέτα στις επιχ/σεις και η ανεργία που πλήττει τους αυτοαπασχολούμενους.  Είναι ένας  φαύλος κύκλος που δεν πρόκειται να κλείσει με πρακτικές οριζόντιων περικοπών.
     ΖΗΤΑΜΕ,,
-Άμεσο εκσυγχρονισμό του φορολογικού πλαισίου με νέο, απλό, δίκαιο σε όλους φορολογικό νόμο
-Διατήρηση του αφορολόγητου και αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
-Κατάργηση των έμμεσων φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης, τηλεπικοινωνίας.
-Άμεση λύση στο έλλειμμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που είναι στην κυριολεξία ζήτημα "ζωής ή θανάτου" για χιλιάδες οικογένειες ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.
-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αυτοπασχολούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.
-Άμεση λειτουργία του ταμείου ΑΝΕΡΓΙΑΣ για τους ανέργους ΕΒΕ
-Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
-Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο
-Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική χρηματοδότηση.
-Απαγόρευση διακοπής κοινωνικών αγαθών (ΝΕΡΟ-ΔΕΗ-ΟΤΕ) λόγω αδυναμίας πληρωμής.
-να εισαχθούν όλες οι επιχ/σεις σε επιδοτούμενα προγράμματα, για την διατήρηση θέσεων εργασίας.
-Να μη γίνουν νέες περικοπές στους εργαζόμενους που έχουν στερηθεί ήδη αρκετά από φορολογία, εισφορές κ.α.. να μη περικοπεί εκ νέου οριζόντια το καθαρό εισόδημα των εργαζομένων, διότι κάτι τέτοιο θα μειώσει περαιτέρω την αγοραστική δύναμη.
-Να μην γίνουν νέες μειώσεις στους συνταξιούχους και ειδικότερα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
-Να προχωρήσει επιτέλους το ΕΣΠΑ άμεσα και να δοθούν δάνεια σε επιχ/σεις με προϋποθέσεις και όρους σύμφωνα με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση.
-Άμεσο ορισμό και νομοθετική ρύθμιση προστασίας της "εντός κρίσης μικρομεσαίας υπερχρεωμένης επιχείρησης" και υπαγωγή της στο καθεστώς ευνοϊκών φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων, ώστε να δοθεί μια ανάσα στις χειμαζόμενες επιχειρήσεις.