Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση του Γρηγόρη Παπαχρήστου στο Περιφερειακό Συμβούλιο : "Να αποσυρθεί το θέμα πάραυτα, δυσφημείται ο τόπος…"


ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ TOSOH ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ


  
   Με αφορμή τη συζήτηση της επερώτησης που κατέθεσε η Ριζοσπαστική Αριστερά, στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 30 Αυγούστου, σχετικά με το γνωστό θέμα της απόθεσης στο Λατομείο του Λιτοχώρου, των στερεών αποβλήτων της εταιρείας TOSOH ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ, ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Παπαχρήστος, έκανε την παρακάτω παρέμβαση.

΄΄Κυρία Πρόεδρε, γνωρίζω ότι η διαδικασία των επερωτήσεων δεν προβλέπει παρεμβάσεις των μελών του συμβουλίου, πέραν του ερωτώντος και του ορισθέντος από το προεδρείο να απαντήσει. Επειδή τυχαίνει να κατάγομαι από το συγκεκριμένο δήμο που διαδραματίζεται το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, ζητώ ένα λεπτό να καταθέσω την άποψή μου… Σας ευχαριστώ κυρία πρόεδρε, έστω και για το μισό λεπτό.΄΄
΄΄ Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι.
Λόγω του ελάχιστου χρόνου που διαθέτω, δεν θα αναφερθώ στη διαδικασία εξέλιξης του θέματος, θα καταλήξω ευθέως στην ουσία.
Προτείνω να αποσυρθεί πάραυτα το θέμα της απόθεσης των στερεών αποβλήτων της εταιρείας TASOH ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ, στο Λατομείο Λιτοχώρου.
Χωρίς να αμφισβητώ κανένα Πανεπιστήμιο και καμία Υπηρεσία, έτσι όπως εξελίχθηκε όμως η υπόθεση, μόνο κακό δημιουργεί στην περιοχή, η οποία τυχαίνει να είναι και τουριστική.
Για τη γενικότερη προστασία και αποφυγή δυσφήμησης της περιοχής,, οι όποιοι αρμόδιοι, να σταματήσουν εδώ και τώρα τη συζήτηση περί του συγκεκριμένου θέματος. Σας ευχαριστώ. ΄΄