Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δεκαετή καμπάνα χωρίς αναστολή για τον Πετζετάκι


  

  Σε δέκα χρόνια φυλάκιση, καταδικάστηκε χωρίς αναστολή από το βʼ αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο ο επιχειρηματίας Γιώργος Πετζετάκις, πρόεδρος της ομώνυμης βιομηχανίας ελαστικών και πλαστικών, για χρέη προς το δημόσιο, τα οποία αγγίζουν συνολικά τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.


Το γεγονός πως η καταδίκη του επιχειρηματία είναι χωρίς αναστολή, σημαίνει ότι ο κ. Πετζετάκις είναι πλέον καταζητούμενος από την αστυνομία, προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών στη δίκη του, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του, ο οποίος δήλωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής και έφεση επί της καταδικαστικής απόφασης. Στο δικαστήριο, η υπεράσπιση επικαλέστηκε την οικονομική κρίση και ισχυρίστηκε ότι είναι κοντά σε συμφωνία για υπαγωγή της επιχείρησής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, αλλά και σε σύναψη συνεργασίας με επενδυτή προκειμένου να σωθούν οι πάνω από 300 θέσεις εργασίας στην εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πετζετάκις είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2011 από τη φορολογική αστυνομία έξω από πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας όπου απολάμβανε τον καφέ του.
 zougla.gr