Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» για τις εργασίες αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος εν μέσω θέρους




Επιστολή στην «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, με την οποία ενημερώνει το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας, ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν παράπονα από διερχόμενους οδηγούς , για το κλείσιμο λωρίδων κυκλοφορίας σε ώρες και ημέρες αιχμής, λόγω των εργασιών αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος, ιδιαίτερα σε κομβικά σημεία της ΠΑΘΕ κατά μήκος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.




Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την εν λόγω κατάσταση, κάνοντας λόγο για συγκοινωνιακό αποκλεισμό που οδηγεί την Πιερία στην οικονομική «ασφυξία», ιδιαίτερα σ΄αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εν µέσω µιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης αλλά και της καλοκαιρινής περιόδου, η τουριστική κίνηση κρίνεται σωτήρια για την περιοχή.


Με την επιστολή της η Σοφία Μαυρίδου αξιώνει από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών της Πιερίας. Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προτείνει οι εργασίες να εκτελούνται σε ημέρες και ώρες, που η κυκλοφορία των οχημάτων είναι μειωμένη και οι συνθήκες περιβάλλοντος είναι ευνοϊκότερες για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος της περιοχής.



Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας προς την εταιρεία «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» έχει ως εξής :

«Όλοι μας γνωρίζουμε τις φθορές που προκαλούνται από τη συνεχή κυκλοφορία οχημάτων όλων των τύπων, στα οδοστρώματα των οδών και ιδιαίτερα στις μεγάλες εθνικές οδικές αρτηρίες, όπως είναι η ΠΑΘΕ.
Γνωρίζουμε ότι κύριο μέλημα της «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» είναι η διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων κατά μήκος της ΠΑΘΕ (τμήμα ευθύνης της), το οποίο επιτυγχάνεται με τους συνεχείς ελέγχους των τεχνικών της εταιρείας αλλά και την άμεση αποκατάσταση των φθορών από τα συνεργεία που διαθέτει.

Θα θέλαμε όμως, να επιστήσουμε την προσοχή σας, όσον αφορά τον προγραμματισμό των ενεργειών αποκατάστασης των φθορών, να γίνονται σε ημέρες και ώρες, που η κυκλοφορία των οχημάτων είναι πιο αραιά και πιθανά οι συνθήκες του περιβάλλοντος είναι ευνοϊκότερες για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος (π.χ. θερμοκρασία & υγρασία αέρα και ασφαλτοτάπητα).

Η επισήμανση γίνεται διότι καταγράφηκαν πολλαπλά παράπονα από οδηγούς οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από τα συνεργεία αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος, ιδιαίτερα σε κομβικά σημεία της ΠΑΘΕ κατά μήκος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η άσχημη εμπειρία από τη δημιουργία κυκλοφοριακής συμφόρησης ή / και δυσκολίας μετάβασης στον επιθυμητό προορισμό κάθε οδηγού, μεταφέρεται αυξανόμενα πολλαπλασιαζόμενη δυσανάλογα, με αποτέλεσμα οι προορισμοί της Πιερίας να αποκλείονται εμμέσως από τους τουριστικούς προορισμούς, λόγω των τεχνικών έργων που έχετε προγραμματίσει με άξονα μόνο την εξυπηρέτηση της εταιρείας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο «αποκλεισμός» των τουριστικών προορισμών της Πιερίας λόγω των έργων που εκτελούνται, μπορεί να είναι έμμεσος, αποτελεί όμως άμεσο πλήγμα στις τοπικές επιχειρήσεις και κοινωνίες, εν μέσω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και της μεγάλης οικονομικής ύφεσης που βιώνουμε όλοι μας.

Παρακαλούμε, λοιπόν όπως προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να αρθεί ο «αποκλεισμός» της Πιερίας λόγω των τεχνικών έργων που εκτελούνται κατά μήκος της ΠΑΘΕ, που προφανώς εξασφαλίζουν την ασφαλέστερη μετακίνηση των οχημάτων αλλά αφετέρου να εξασφαλίζονται τα απαιτούμενα δεδομένα για τη διατήρηση της «ζωής» των τοπικών επιχειρηματιών.

Ευχαριστούμε, εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ»