Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΟΝ κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEga8jZbbOvFjsOqdPE-sIwN42vdc8FIAxEYujJ_Dm7MFrL2w-rpdZKlDoiXtRHMBr33he6m1bnV_7jqZ3JIiieXRR4CIaMu_Ojd7B1XLqBX9YTt-whVs7kalLmd94YCRoaVe9SWVa2QuOM/s400/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%9F%CE%A3++%CE%94%CE%99%CE%9F%CE%A5+1_.jpgΠρος Τριανταφυλλίδη Παναγιώτη

Αγαπητέ Παναγιώτη
Με κάποια χρονική καθυστέρηση διάβασα στη ΛΕΥΤΕΡΙΑ, την παρέμβαση σου σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων του Φεστιβάλ Ολύμπου, το κοινωνικό του πρόσωπο και γενικότερα τα περί απόψεων πολιτισμού.
Καταρχήν χαίρομαι που εκφράζονται δημόσια απόψεις, σκέψεις και προτάσεις για το Φεστιβάλ Ολύμπου.
Πολλά είναι εκείνα που πρέπει να αλλάξουν, να βελτιωθούν και βέβαια να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.
Ένα και από τα βασικά, σίγουρα είναι οι τιμές των εισιτηρίων. Οι καιροί δύσκολοι και ο πολιτισμός θα πρέπει να είναι προσιτός σε όλους.

Θεωρώ πως φέτος έγινε ένα σημαντικό βήμα. Για πρώτη φορά καθιερώνεται εισιτήριο φθηνό (10 ευρώ) για ανέργους, συνταξιούχος, πολύτεκνους και φοιτητές. Θα μου πεις, ο άνεργος που να βρει τα 10 ευρώ.
Αυτές οι τιμές φυσικά ισχύουν στις εκδηλώσεις που την οικονομική ευθύνη έχει το Φεστιβάλ. Γιατί ως γνωστό υπάρχουν και εκδηλώσεις που απλά φιλοξενούνται στο πρόγραμμά μας και άλλοι καθορίζουν τις τιμές.
Όσο για την Επίδαυρο, επειδή παρακολουθώ το πρόγραμμά τους και φυσικά τις τιμές, σε πληροφορώ ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τις δικές μας.
Και κάτι άλλο σημαντικό που γίνεται επίσης για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ολύμπου, είναι η κατάργηση των προσκλήσεων. Το φαινόμενο να είναι στο θέατρο, οι μισοί με εισιτήριο και οι άλλοι μισοί με προσκλήσεις, τέλος.
Επίσης αξιοποιούνται σημαντικά τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα, με είσοδο ελεύθερη. Έτσι προβάλλονται μέσα από το Φεστιβάλ αξιόλογες τοπικές δημιουργίες και συγχρόνως δίνεται η δυνατότητα στους μη έχοντες, να παρακολουθήσουν δωρεάν κάποιες εκδηλώσεις.
Όσο για τις απόψεις μας περί πολιτισμού, πιστεύω πως θα μας δοθεί η ευκαιρία, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων του 41ου Φεστιβάλ, να ανοίξουμε δημόσιο διάλογο, για τη σχέση του Φεστιβάλ Ολύμπου και το ρόλο του στον πολιτισμό, στον τουρισμό και γενικότερα στη ζωή της Πιερίας αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας.
Είναι στις προθέσεις μας και θα το κάνουμε. Το Φεστιβάλ Ολύμπου, δεν είναι υπόθεση των πέντε ατόμων που το διοικούν κάθε φορά.
Πάντως σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου για το Φεστιβάλ.
Γρηγόρης Παπαχρήστος
Πρόεδρος
Δ.Σ. ΟΡ.ΦΕ.Ο.